Ömer Çelik: Çözüm süreci gündemimizde yok

AK Parti MYK toplantısının ardından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasını eleştirdi. Çelik, "Sürece saygı göstermediler, sonuca da saygı göstermiyorlar" dedi. "Çözüm süreci olacak" iddiaları sorulan Çelik, "Çözüm süreci Türkiye'nin içindeki silahlı teröristlerin silahlarını bırakıp ülkeyi terk etmeleri süreciydi. Böyle bir gündemimizin olmadığını terörle mücadelede kararlı olduğumuzu ifade etmek isterim" yanıtını verdi.

Ömer Çelik: Çözüm süreci gündemimizde yok
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesinin ardından AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplantı yaptı. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın açıklaması yaptı.


Kararı, “şüpheleri ortadan kaldırmak açısından önemli bulduklarını” söyleyen Çelik, “Seçim sürecinde ortaya sıkan sıkıntılarında bu kentin yönetilmesinde berrak bir sürecin ortaya çıkması gerekiyordu. YSK’nın suç duyurusu bulunacak kadar açık bir kanunsuzluk durumunun ortaya çıktığını gösteriyor. Hukuk çerçevesinde itirazlarımızın haklı görülmesi sonucu İstanbul seçimleri yenilenecektir” dedi.

AK Parti’nin sonuçları kabullenmediği yorumlarına yanıt veren Çelik, “Dün demokrasi mücadelesini verirken karşımızda yargı, askeri vesayetine sığınanlar bugün bizi sonuçları kabullenmemek gibi temelsiz bir iddiayla karşı karşıya bırakmaya çalışıyorlar. Sürece saygı gösteren sonuca da saygı gösterir. Bütün bu sürece saygı gösterdiğimizi söyledik. YSK’nın beğendiğimiz kararları var beğenmediğimiz kararları var. Madem ki nihai karar merci orasıdır ve millet adına karar vermektedir o zaman bu kararı kabulleneceğiz” ifadelerini kullandı.

“CHP onların istediği gibi karar vermezlerse Kızılay meydanında yürümeyeceklerini ve suratlarına tüküreceklerini söylemişlerdir” diyen Çelik, şunları söyledi:

“Sürece saygı gösterirseniz sonuca da saygı gösterirsiniz. ‘Bunun sonu Yüce Divan’dır’ dediler. ‘Yıllar geçiyor, nesiller değişiyor, CHP zihniyeti değişmiyor’ dedim. Birkaç saat sonra biz onu kast etmemiştik dediler. İlk defa darbelere mesafe koyma ihtiyacı taktik de olsa hissediyorlar. Bütün süreç boyunca ‘herkesi kucaklamak istiyorum’ diyen İstanbul CHP adayı büyük bir saldırganlıkla önüne geleni gaflet, dalalet ve ihanetle suçladı. Sürece saygı göstermediler, şimdi sonuca da saygı göstermiyorlar. YSK’yı kınaması, meydanda yuhalatması şüphe işaretlerini daha da arttırıyor. Bu suç duyurularında bulunulması son derece ciddi bir durumdur.”

31 Mart seçiminde kaybettikleri belediyeler olduğu hatırlatan Ömer Çelik, “AK Parti kazanan herkesi tebrik etmiş. Bu demokratik geçişin ne kadar olgunlukla yapıldığının göstergesidir. Yabancıların kurduğu cümleleri tekrar tekrar Türkiye’de tercüme etmeye kalkıyorlar. Demokrasi, hukuk konusunda kurdukları cümlelerin tamamı tercüme cümlelerdir. ‘Hakimler Kızılay’da yürüyemez’ diyenler AK Parti’nin baskı kurduğunu söylüyorlar” dedi.

Çelik, “Barış ve kardeşlik içerisinde bu süreci yürüteceğiz. Memlekette olağanüstü bir durum yoktur. Sonuçta yine milletimiz, İstanbullular karar verecek. Siyasi partiler görevini yapacaklar, gidecekler tezlerini vatandaşlarımıza arz edecek. Sandıkta irade tecelli ettiği zaman başımızın üstünde yeri var diyeceğiz. Vatandaşımız gereğini yapacaktır” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı nasıl değerlendirdiği sorulan Çelik, “İstanbul’la kendisi arasında bir gönül hikayesi, bir aşk hikayesi var. İstanbul gibi bir şehrin herhangi bir şaibe olmadan yönetilmesini kendileri önemsiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili haksız ve mesnetsiz şekilde sonuçları kabullenmedi diyorlar. Halbuki kaybettiğimiz yerler de olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız açısından İstanbul gibi bir şehrin buranın herhangi bir şüphe olmaksızın 5 yıl boyunca önüne bakacak bir belediye başkanı tarafından yönetilmesi son derece önemlidir” yanıtını verdi.

Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesine izin verilmesinin ardından “yeni çözüm süreci olabilir” iddialarının sorulması üzerine Çelik, “Çözüm süreci Türkiye’nin içindeki silahlı teröristlerin silahlarını bırakıp ülkeyi terk etmeleri süreciydi. Böyle bir gündemimizin olmadığını terörle mücadelede kararlı olduğumuzu ifade etmek isterim. Terör örgütü demokrasimize, kardeşliğimize saldırıyor. Buna göz yumanlar insanlıktan, barıştan kardeşlikten bahsediyorlar. O çocukları hendeklere, çukurlara teröristlerin önüne kalkan gibi koyan zihniyetin olumlu bir adım atması mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“Cumhur İttifakı’nda herhangi bir sorun yok” diyen Çelik, “Darbe girişimine karşı direnişle ortaya çıkmıştır. Vatandaşımızda karşılık bulmuş, seçimlerde denenmiş başarılı sonuçları görülmüş, ortak politikaların paylaşıldığı bir mekanizmadır. Her iki parti buna saygı göstermektedir. Cumhur İttifakı güçlenerek yoluna devam etmektedir” dedi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2019, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER