FilmAmed Film Festivali yarın başlıyor

7. FilmAmed Belgesel Film Festivali, 44 filmle başlıyor. Festivalde söyleşiler de olacak.

FilmAmed Film Festivali yarın başlıyor
7. FilmAmed Belgesel Film Festivali yarın başlıyor. ÇandAmed Sinema Salonu TMMOB’da 44 film izleyici ile buluşacak. Film gösterimlerinin yanı sıra festivalde forum ve yönetmenlerin katılımıyla söyleşiler de yapılacak.


Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği tarafından bu sene 7’ncisi düzenlenen FilmAmed Belgesel Film Festivali, 8-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. 4 gün sürecek festival kapsamında Türkiye, Avrupa, Latin Amerika, Uzakdoğu ve Ortadoğu’dan 44 belgesel film ÇandAmed Sinema Salonu ve TMMOB Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi’nde izleyiciyle buluşacak. Festival kapsamında Rojava’da çekilen filmlerin de izleyici ile bir araya gelecek olması dikkat çekiyor.

Film gösterimlerinin yanı sıra festivalde forum ve yönetmenlerle söyleşiler de olacak. Festivalde bütün yapımlar ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.

4 GÜN, 44 FİLM

“Direniş ve sinema yaşamımızdan eksik olmasın” diyen festival tertip komitesi, belgesel sinemayla ilgili olarak, “Belgesel sinemanın hakikati arama, toplumu hakikatle buluşturma ve her türlü iktidar ve egemenlik odağına karşı güçlü bir muhalefet duruşuna sahip olması itibariyle çok önemli ve değerli bir sanat eylemi olduğuna inanıyoruz. Belgesel sinemanın en değerli yanı da günü, anı belgeleyerek unutmamıza engel olmasıdır. Zira unutturmak ve toplumu hafızasız kılmak egemenlerin en güçlü silahıdır. Bu yüzden coğrafyamızın, ülkemizin belgesel film festivalleri inşa etmesi, koruması ve devam ettirmesi çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

7. FilmAmed Festivali tertip komitesi festivalde yer alan filmlerle ilgili değerlendirme yaparken izleyiciye de çağrıda bulundu: “Bu festivalin bizim için en sevindirici yanı bu yıl çok sayıda güçlü özgür kadın karakterin konu edildiği ve yine çok sayıda kadın yönetmenin yer aldığı bir festival olması. Bu kendi özgücüyle erkek egemen zihniyete karşı büyük bir özgürlük mücadelesi veren kadın özgürlük paradigmasının elbette ki değerli bir yansımasıdır. Göçmenlik, kadın direnişi, çok kültürlülük, direniş bu seneki filmlerimizde öne çıkan temalar. Festivalde toplumsal sorunları projekte bir seçki oluşturmaya gayret ettik. Bu amaçla Rojava’dan, Avrupa’dan, Latin Amerika’dan Uzakdoğu ve Ortadoğu’dan 44 adet filmi sizlerle buluşturuyoruz. Sizlerden gelecek eleştiri ve önerilerin bizim için çok değerli olduğuna olan inancımızla birlikte üretmenin ve paylaşmanın keyfine ortak olmaya çağırıyoruz.” (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2019, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER