Osman Baydemir: Demokrasi, özgürlükler, memleket kazansın

HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir oy kullandı: Demokrasi kazansın, özgürlükler kazansın, memleket kazansın. Onurlu bir barışın kapısı açılsın.

Osman Baydemir: Demokrasi, özgürlükler, memleket kazansın
HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, Ankara’da Necla Kızılbağ Ortaokulu’nda oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, “Yeni bir kapının açılmasına vesile olsun. Sonuç itibariyle demokrasi kazansın, özgürlükler kazansın, memleket kazansın. Onurlu bir barışın kapısı açılsın” dedi. 


HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, HDP Kadın Sözcüsü Dirayet Taşdemir ile HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Nadir Yıldırım ve Ertuğrul Kürkçü Ankara'da aynı okulda oy kullandı. Çankaya’nın Dikmen semtinde bulunan Necla Kızılbağ Ortaokulu'nda oylarını kullanan milletvekilleri, oylarını “Hayırlı olsun” diyerek sandığa attı.  Oy kullandıktan sonra milletvekilleriyle birlikte açıklama yapan Baydemir, “Bir kez daha Hayırlı olsun, Hayırlara vesile olsun. Yeni bir kapının açılmasına vesile olsun. Sonuç itibariyle demokrasi kazansın, özgürlükler kazansın, memleket kazansın. Onurlu bir barışın kapısı açılsın” dedi. 

‘HAYIR ÇIKACAĞI AÇIK’

Bugün sandığa giren neyse kayıtlara geçenin de o olmasını istediklerini söyleyen Baydemir, en ufak bir çatışma ve husumetin yaşanmadığı bir referandum günü olmasını diledi. Referandum sonucunda “Hayır” sonucunun çıkacağının çok açık olduğunu söyleyen Baydemir, ülkenin yeni bir sayfanın açılmasına ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Bugün oy kullanmak kadar sandığa giren iradenin eksiksiz korunmasının da önemli olduğunu vurgulayan Baydemir, “Ben bir kez daha emek sarfeden çaba sarfeden ve bir hayır kapısı açılmasına katkısı olanlara şimdiden teşekkürlerimi, şükranlarımı ifade etmek istiyorum. İnşallah akşam büyük bir sevinç yaşayacağız. Ama yaşadığımız sevinç miskali zerre kadar komşularımızo rahatsız etmeyecek. Ben bir kez daha Hayırlı olmasını diliyorum, barışa özgürlüklere kapı aramasını diliyorum” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2017, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER