YSK Başkanı AKP'nin müracaatı üzerine karar verildi

YSK Başkanı Sadi Güven, referandumun ardından açıklamalarda bulundu. Mühürsüz pusulaların daha önce de geçerli sayıldığını belirtti.

YSK Başkanı AKP'nin müracaatı üzerine karar verildi
YSK Başkanı Sadi Güven, yaptığı açıklamada mühürsüz pusula zarflarının daha önce de geçerli sayıldığını söyledi ve başkanlık referandumunda 'evet' çıktığını ilan etti.


Yüksek Seçim Kurumu (YSK) Başkanı Sadi Güven, tartışma yaratan kararlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Güven, mühürsüz pusula ve zarfların sandık kurullarının ihmalinden kaynaklandığını belirtirken mühürsüz pusula ve zarfların daha önce de onlarca kez geçerli sayıldığını açıkladı. Güven konuşmasında "mühürsüz pusula ve zarfların, 1990, 1994 ve 2004 yılları da dahil olmak üzere daha önceki seçimlerde de onlarca kere geçerli sayıldı." ifadelerini kullandı.

Hatanın kaynağının sandık kurulları olduğunu söyleyen Güven, kararı seçmenlerin anayasal oy verme hakkını engellemiş olmamak için verdiklerini iddia etti. Sadi Güven, karşısına çıktığı gazetecilerin "Karar yasaya uygun mu" sorusunu ise yanıtsız bırakarak salondan ayrıldı.

Tutanakların YSK'ya geldiği anda partilerle paylaşılmakta olduğunu ve bu akşam da paylaşıldığını belirten Güven, "Kesin olmayan sonuçlara göre, Evet ve Hayır oyu arasındaki fark 1 milyon 250 bin oldu. Halk oylamasında 'Evet' çıkmıştır. Kesin sonuçlar itirazlar değerlendirildikten sonra en geç 11, 12 gün sonra açıklanacaktır." dedi. 

"Saat 23.00 itibarıyla açılan sandıklardaki seçmen sayısının 56 milyon 147 bin 506 olduğu, sisteme girilmeyen toplam 594 bin 76 seçmenin olduğu, 'evet' oyları toplamının 24 milyon 763 bin 516 olduğu, 'hayır' oyları toplamının da 23 milyon 511 bin 155 olduğu anlaşılmıştır" ifadelerini kullanan Sadi Güven, başkanlık referandumundan 'evet' sonucu çıktığını ilan etti. 

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER