OHAL 3 ay daha uzatıldı

Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nda OHAL'in üç ay daha uzatılması için karar alındığını açıkladı. Kurtulmuş referandumla ilgili sorulara da yanıt verdi.

OHAL 3 ay daha uzatıldı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, referandumun ardından yapılan ilk Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Sandık güvenliği konusuna değinen Kurtulmuş, böylesine önemli bir referandumun millet iradesiyle gerçekleştiğini söyledi. Türkiye’de yönetim sisteminin değiştirildiğini belirten Kurtulmuş, “Bütünüyle sivil iradenin gerçekleştirildiği bir sistem değişikliği oldu. 100-150 yıllık bir yönetim sistemi değiştirildi. Milletimiz. demokrasimiz kazanmıştır.”

Yüksek Seçim Kurulu’nun kararının bekleneceğini belirten kurtulmuş, karar gelince 18 maddede yapılan değişikliklerin hızla hayata geçirileceğini kaydetti.

Kurtulmuş Bakanlar Kurulu’ndan önce Milli Güvenlik Kurlu’nun yapıldığını hatırlattı. MGK’nın OHAL’ın uzatılması için tavsiye kararında bulunduğunu belirtti. Kurtulmuş Bakanlar Kurulu’nun üç ay daha uzatılması için karar aldığını açıkladı. Kurtulmuş, OHAL’in 19 Nisan’dan itibaren üç ay daha uzatılmasını öngören kararın TBMM’ye gönderildiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2017, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER