Özgür Özel: Hapis kararı faşizmin tescilidir

CHP milletvekili Enes Berberoğlu'nunu tutuklanmasının ardından CHP Grubu toplantı yaptı. Toplantından sonra açıklama yapan Özgür Özel, "Bu karar etkin olan faşizmin tescilidir" diye konuştu. Özel'in konuşmasının ardından CHP'li vekiller Meclis'i terk etti.

Özgür Özel: Hapis kararı faşizmin tescilidir
CHP İstanbul Milletvekili Enes Berberoğlu’na MİT TIR’ları davasında 25 yıl hapis cezası verildi. Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP Meclis Grubu, olağanüstü toplantı yaptı.


Toplantının sonrasında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu’nda açıklama yaptı. Özel, “Bu davanın savcısı da, hakimi de, müdahili de, müdahale edeni de aynı kişidir. Bu dava, saray rejiminin kendisine ‘hayır’ diyenlere karşı yürüttüğü bir davadır. Alınan karar, etkin olan faşizmin tescilidir. CHP faşizmle tarihi boyunca ettiği mücadeleyi bugünden sonra da gösterecektir. Biz güçlüyüz biz kazanacağız” dedi.

Özel’in konuşmasının ardından CHP milletvekilleri Meclis’i terk etti. Oturumu yöneten CHP’li Meclis Başkanvekili Akif Hamza Çebi de Genel Kurulu terk etti. Bunun üzerine oturumu AK Parti’li Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın yönetmeye başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılan MYK toplantısı ise devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2017, 18:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER