Pakdemirli: THK ana muhalefet partisi ile beraber hareket ediyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, orman yangınlarında THK uçaklarının kullanılmaması ile ilgili eleştirileri, "THK ana muhalefet partisi ile beraber hareket ediyor" diyerek yanıtladı.

Pakdemirli: THK ana muhalefet partisi ile beraber hareket ediyor
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa’da katıldığı etkinlikde gazetecilerin orman yangınları ile mücadele konusunda sorularını yanıtladı. Pakdemirli, “THK siyasetin oyuncağı olmuş durumdadır, ana muhalefet partisi ile beraber hareket ediyor.” dedi.

Pakdemirli’ye orman yangınları ile mücadelede neden THK’ya ait uçakların kullanılmadığı soruldu. Bakan ilk olarak yapılan ihaleyi anlattı ve THK’nın verdiği teklifte uçakların maliyetinin yüksek olduğunu dile getirdi. Uçak kullanmak yerine 24 olan helikopter sayısını 30’a çıkardıklarını ifade eden Pakdemirli uçağın 3,5 misli daha pahalı olduğunu öne sürdü.


Bakan Pakdemirli THK’nın finansal sorunlar içerisinde olduğunu öne sürerek, orman teşkilatının THK’nın filosunu istemediğini dile getirdi. Bakan son olarak ise “THK siyasetin oyuncağı olmuş durumdadır, ana muhalefet partisi ile beraber hareket ediyor.” dedi. Son günlerde basın yer alan tartışmalar konusunda ise “Bir kısım muhalif medya yazmadan katip okumadan alim, bırakın işimizi yapalım” ifadesini kullandı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2019, 22:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER