Paylan'dan komisyon toplantısında bakana Oğuz Arda mesajı

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, oğlu Oğuz Arda Sel'i Çorlu tren kazasında kaybeden Mısra Öz Sel'in Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'a hitaben kaleme aldığı mesajını Ulaştırma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde okudu.

Paylan'dan komisyon toplantısında bakana Oğuz Arda mesajı
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçe görüşmelerine başlandı. AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplanan komisyonda, CHP milletvekilleri, Tekirdağ Çorlu ve Ankara’da meydana gelen tren kazasına ilişkin dövizleri göstererek sorumluların adalet önünde hesap vermelerini istedi. HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ise Çorlu’da yaşanan tren kazasında oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz Sel’in mesajını Ulaştırma Bakanına okudu.

Mısra Öz Sel’in Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’a hitaben kaleme aldığı ve Paylan’a ilettiği mesajı şöyle:

İNSAN HAYATI İÇİN ÖNLEMLERİNİZ NELERDİR? 11 ay önce TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğunuz yarım saatlik açıklamada, ‘odaklandığımız nokta insan hayatı ve güvenliktir’ demiştiniz. Çorlu ve Ankara kazasından sonra da demir yollarında kaza oldu. En son iki makinist öldü. İnsan hayatı ile odaklandığınız güvenlik önlemleri nelerdir?

500 GÜN GEÇTİ, İHMALLER ORTADA: Ayrıca 12 Haziran günü Meclis’te Çorlu Tren Katliamı Araştırılsın önergesini, biz acılı ailelerin gözleri önünde reddeden ve gerekçe olarak “zaten süren bir araştırma süreci var” diyenlere ve bir de Cahit Turhan’ın “kapsamlıca araştırılıyor” sözlerine karşılık soruyorum: 500 gün geçti katliamın üzerinden, ihmaller apaçık ortada. Koskoca TCDD menfez bakım ve kontrollerini elle ve gözle yapıyor, 700 kilometrelik hattan bir kişi sorumlu oluyor. Yol bekçileri çıkartılıyor. “Ödenek yok” diye arızalı menfezlerin onarımı için açılan ihale iptal ediliyor. Meteoroloji raporlarını değerlendirebilecek yetkinlikte kimse kurumda bulunmuyor ve bu ulaşım aracı milyonlarca insan taşıyor.

YÖNETİCİLERİN YARGILANMASINA İZİN VERECEK MİSİNİZ? 500 günden bu yana insan güvenliği için ne yaptınız? Eksiklerin bir kısmını burada size söylüyorum daha fazlasını siz biliyorsunuz. “Kapsamlıca araştırılıyor” dediğiniz araştırmanızda bunların farkında değil misiniz? Çorlu Katliamı duruşmasında bir demiryolu işçisine mi yüklenecek tüm bu eksikler? Bu eksiklerden sorumlu olduğu apaçık ortada olan TCDD üst yönetimi İsa Apaydın ve diğer yöneticilerin yargılanmasına izin verecek misiniz?

VİCDANA VE LİYAKATLİ HİZMETE DAVET EDİYORUM: Gerçek adaletin var olduğuna ilişkin sözlerinizi, 25 kişinin ölümünden sorumlu olanların yargı önüne çıkarılması ile ilgili tavrınızdan göreceğiz. Ancak o zaman 7’si çocuk 25 kişinin vebalinden kurtulabilirsiniz. Söyler misiniz; Oğuz Arda evladımı kara toprağa koyanların yanına kâr mı kalsın? İhmallerden dolayı daha kaç Oğuz Arda bu hayattan koparılsın? Vicdana ve liyakatli hizmete davet ediyorum sizleri! / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2019, 13:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER