Erdoğan: Beyin ölümünü kontrol ettir

Cumhurbaşkanı Erdoğan "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşmiştir" diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tepki gösterdi: Hastalıklı bir anlayış. Sen önce kendi beyin ölümünü kontrol ettir.

Erdoğan: Beyin ölümünü kontrol ettir
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Economist dergisine yaptığı açıklamada  “Şu an yaşadığımız şey NATO’nun beyin ölümüdür. ABD, Avrupa projesine sırtını döndü. ABD ve NATO müttefikleriyle stratejik karar alma mekanizmasında bir koordinasyon yok” demişti. Macron Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nı eleştirirken de “Bir diğer NATO müttefikimiz Türkiye, bizim ilgimizin olduğu bir alanda haber vermeden askeri harekat düzenliyor” diye konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi’nde katıldığı temel atma töreninde Macron’a şöyle tehpki gösterdi: “Türkiye ile ilgili hazım sorunu yaşayanları görüyorum. NATO tartışmaları var. Daha oraya gitmeden birileri konuşmaya başlamış. Bunların içinde Fransa Cumhurbaşkanı’nın düşünceleri var. Bu içinde hastalıklı anlayışın örneklerinden biri. Sayın Macron önce sen kendi beyin ölümünü kontrol ettir. Sen bir defa NATO’ya karşı yerine getirmen gereken vecibeleri yerine getir. Türkiye’yi NATO’dan çıkarmak senin haddine mi? Senin Suriye’yle ne işin var ya? Bizim Suriye’ye girme hakkımız terörle mücadele kapsamında. Senin ne işin var? Senin orada bulunmaya hakkın yok, siz durumdan vazife çıkardınız. İstediğiniz kadar hoplayın, zıplayın eninde sonunda Türkiye’nin egemenlik haklarına saygı duyacaksınız bunun başka çıkışı yok. Türkiye siyasi ve askeri yardımlarıyla bu kurumun önemli parçası.NATO’da aklı selim, mantıklı, tecrübeli isimler var da Fransa’nın sergilediği türden hezeyanlar anlamsız kalıyor. Bölgedeki son terörist imha edilene kadar Türkiye harekâtlarına devam edecektir. Herhalde TV’lerde, Kandil’deki teröristbaşının teröristlerle fotoğraflarını görmüşsünüzdür. ”  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2019, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER