Gergerlioğlu Oktay'a kayıpları sordu: Yine yanıt alamadı

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, gözaltındaki kayıplarla ilgili uzun süredir önergeler verdiği Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a bu kez yüz yüze soru sordu. Ancak yine yanıt alamadı

Gergerlioğlu Oktay'a kayıpları sordu: Yine yanıt alamadı
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM Cumhurbaşkanlığı Bütçe Komisyonu’nda Türkiye’nin çeşitli illerinde gözaltına alınan ve kendilerinden aylarca haber alınamayan kişileri sordu. Gergerlioğlu’nun sorularına Oktay, ‘Tüm bu şeyleri reddediyorum’ yanıtını verdi.

‘SORULARIMA YANIT İSTİYORUM’

OHAL döneminde KHK’yle ihraç edilen ve şubat ayında kaçırıldıkları öne sürülen 6 kişiden 4’ü, 29 Temmuz tarihinde Ankara Terörle Mücadele Şubesi’nde bulundu. Gergerlioğlu konuyla ilgili daha önce defalarca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a önergeler vermiş ancak yanıt alamamıştı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra çok sayıda kayıp yaşandığına dikkat çeken Gergerlioğlu, bugün TBMM Cumhurbaşkanlığı Bütçe Komisyonu’nda, Oktay’a “Sorularıma yanıt istiyorum” dedi.

‘BEYAZ TOROS GİTTİ, SİYAH TRANSPORTER GELDİ’

Gergerlioğlu, MİT başkan yardımcısı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a KHK’lileri ve gözaltıları sorarken. Ankara’da gözaltına alındıktan sonra aylarca kendilerinden haber alınmayan ancak daha sonra TEM’de bulunan 4 kişinin yaşadığı olay hakkında, “Dönemin beyaz Toroslarını ortadan kaldıracağız denen bir iktidar bu döneme ‘siyah transporterlar’ kavramını ekledi” ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu’nun konuşması sürerken Oktay, “Bu şeylerin tamamını reddediyorum” dedi. Gergerlioğlu da, “Peki AİHM’e ve BM’ye niye yanıt vermediniz?” diye sordu. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2019, 23:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER