Rusya: ABD ile çatışma tehlikesi yok

Moskova, 'ABD ile Rusya Suriye yüzünden çatışmanın eşiğinde' iddiasına yanıt verdi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, mevcut gerilimin iki ülke arasında askeri bir çatışmaya dönüşmesi gibi bir tehdit olmadığını söyledi.

Rusya: ABD ile çatışma tehlikesi yok
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Washington ile Moskova arasında Suriye nedeniyle çatışma çıkması ihtimaline dair iddialara yanıt verdi.


Tass ajansının aktardığına göre Bogdanov, Suriye’deki mevcut gerilimin iki ülke arasında askeri bir çatışmaya dönüşmesi gibi bir tehdit olmadığını söyledi. Bogdanov, Rusya ile ABD arasında Suriye’de süregelen bir temas olduğunu ve aklıselimin üstün geleceğine inandığını belirtti.

KREMLİN: YAPICI DEĞİL

Eş zamanlı olarak Kremlin’den yapılan açıklamadaysa, ‘ABD ile diğer ülkelerin Suriye’de düzenlendiği belirtilen kimyasal saldırı konusundaki pozisyonunun yapıcı olmadığı’ belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Suriye’nin başkenti Şam’daki Doğu Guta bölgesinin Duma ilçesinde kimyasal silah kullanıldığı iddiaları gerilimi tırmandırmıştı. Söz konusu kimyasal saldırı iddiası, Suriye ordusu ile bölgedeki silahlı isyancıların bir tahliye anlaşmasında uzlaşma sağlamak üzere olduğuna dair haberlerden sonra ortaya atıldı.

Suriye yönetimi isyancıları Duma’dan çıkartmak üzereyken ortaya atılan bu iddiayı reddederken, ABD’den askeri müdahale tehdidi gelmişti. Dün gece de, Kıbrıs’ın güneyindeki bir Amerikan savaş gemisinin Suriye’ye doğru harekete geçtiği, Şam yönetiminin en güçlü müttefiki Rusya’nın da olası bir saldırıya karşı hazırlık yaptığı ve gemiyi savaş uçaklarıyla taciz ettiği iddia edilmişti.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2018, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER