Rusya: Türkiye ile anlaştık, gerilim azaltılacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı, 'Türkiye ve Rusya'nın gerilimi azaltma konusunda hem fikir olduğunu ve anlaşmaya varıldığını' açıkladı. Açıklamada, 'iki ülkenin karadaki gerginliği azaltmak ve teröristlerle mücadele etmek konusunda anlaştıği' aktarıldı.

Rusya: Türkiye ile anlaştık, gerilim azaltılacak
Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen İdlib açıklamasında ‘Türkiye ve Rusya’nın gerilimi azaltma konusunda hem fikir olduğunu ve anlaşmaya varıldığı’ duyuruldu.

Bakanlığın açıklamasında “İdlib’de kalıcı istikrarı sağlamak için somut adımlar göz önünde bulunduruldu. İki taraf da ‘sahadaki’ gerginliği azaltmak ve teröristlerle mücadele etmek konusunda anlaştı” ifadeleri yer aldı.

“4 Mayıs 2017 ve 17 Eylül 2018 tarihli mutabakatların tamamen uygulanmasının sağlanması yoluyla İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki durumu istikrara kavuşturmaya yönelik somut adımlarla ilgili istişareler devam etti” diyen bakanlık ayrıca, gerilimi azaltma bölgesi içi ve dışındaki sivilleri korumaya ve tüm ihtiyaç sahiplerine derhal yardım sunmaya bağlılıklarını teyit ettiklerinin altını çizdi. / Sputnik

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2020, 19:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER