Sabiha Gökçen'de kaza yapan uçağın pilotları hakkında gözaltı kararı

Üç kişinin öldüğü, 180 kişinin yaralandığı uçak kazasıyla ilgili savcılık soruşturması kapsamında iki pilot hakkında gözaltına alınmaları kararı verildiği belirtildi. Uçağın birinci pilotunun Türk, ikinci pilotunun Hollanda uyruklu olduğu öğrenildi.

Sabiha Gökçen'de kaza yapan uçağın pilotları hakkında gözaltı kararı
Sabiha Gökçen Havalimanın’da üç kişinin hayatını kaybettiği, 180 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin olarak iki pilot hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

T24’te yer alan habere göre, savcı uçak kazasıyla ilgili açılan soruşturma kapsamında hastanede tedavi gören iki pilot hakkında gözaltı kararı verdi. Savcılığın talimatı üzerine polisin pilotları mevcutlu olarak getirmek üzerine hastanede beklediği belirtildi. Sabiha Gökçen iniş yaparken parçalanan Pegasus uçağındaki birinci pilotun Türk, ikinci pilotun da Hollanda uyruklu olduğu bilgisi verildi.

KULE VE MEYDAN GÖREVLİLERİNİN İFADELERİ ALINACAK

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığın ayrıca iki pilotun cep telefonlarına mahkeme kararıyla el konulmasını,  kazanın yaşandığı pisti gören güvenlik kamera görüntüleri ile kule ve pilotlar arasındaki konuşma dökümlerinin de soruşturma dosyasına konulmasını istediği belirtildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, iki kule görevlisi ile iki meydan çalışanının emniyette tanık sıfatıyla ifadelerine başvuruldu. Kaza öncesinde pisti pas geçen iki uçağın pilotunun da bilgisine başvurulacak.

Öte yandan, kazada hafif yaralanan kaptan pilot M.A. Marmara Üniversitesi İstanbul Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, ağır yaralı diğer pilot F.P. ise Şişli’deki Amerikan Hastanesi’nde tedavi altında. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2020, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER