Sancar: Kobanê'de ne oldu? Sivil bir komisyon araştırsın

Fox Tv'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisine yapılan gözaltıları değerlendirdi. Sancar, "52 insan yaşamını kaybetti. Birçok insan vahşice katledildi. Gerçekte ne oldu? Efkan Ala’nın işaret ettiği güvenlik güçlerinin içindeki karanlık odaklar kimdi? HDP'nin sorumluluğu var mı? Sivil bir komisyon araştırsın" dedi.

Sancar: Kobanê'de ne oldu? Sivil bir komisyon araştırsın

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Fox Tv'de canlı yayına konuk oldu. HDP'ye yapılan 'Kobanê eylemleri' soruşturması kapsamında gözaltına alınan 20 kişiden 17'sinin tutuklanmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Sancar, "6-8 Ekim’de Kobanê’ye bir bakan eşliğinde gittik. Akil İnsanlar Heyeti üyesi olarak beni Mürşitpınar’dan Kobanê’ye geçiren bir bakandı. 6-8 Ekim’den bir hafta önceydi. Sırrı Süreyya Önder 48 saat İçişleri Bakanı’nın odasındaydı" ifadelerini kullandı.

"6-8 Ekim’de çok karmaşık 3 gün yaşandı" diye konuşan Sancar, "52 insan yaşamını kaybetti. Birçok insan vahşice katledildi. Gerçekte ne oldu? Efkan Ala’nın işaret ettiği güvenlik güçlerinin içindeki karanlık odaklar kimdi? HDP'nin sorumluluğu var mı? Sivil bir komisyon araştırsın" dedi.

Yapılan operasyonlara rağmen gençler için birinci parti olduklarını dile getiren Sancar, "Biz gençlere barış vaat ediyoruz. Siyasetteki varlık nedenimiz bu" dedi.

Sayıştay'ın köprü ve otoyol raporunu da değerlendiren Sancar, "Sayıştay 30 milyar açık tespit etmiş ki baskı altında çalışan bir kurum olarak ancak bu kadarını söyleyebilmiş. Tüm bu yolsuzlukların sorumlularını açığa çıkarmak bizim sorumluluğumuzdur" ifadelerini kullandı. 

"Gidişatı değiştirmenin tek yolu geniş bir demokrasi ittifakıdır" ifadelerini kullanan HDP Eş Genel Başkanı, "Bizim önümüzdeki dönem yeni mücadele programının önemli bir başlığı tüm muhalefet liderleriyle görüşmek. Biz muhalefetle ön şartsız diyaloga hazırız" dedi.

Sancar, "HDP'yi kapatsalar da kapatmasalar da partimiz ayakta" ifadelerini kullanarak Cumhurbaşkanının Kobanê’ye ilişkin 'Düştü, düşecek' ifadelerini hatırlattı. Sancar, gerçekleri araştıracak bir komisyon kurulmasını yineledi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2020, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER