'Sansür yasası' Ekim'deki yeni yasama döneminde görüşülecek

'Sansüre yol açacağı' gerekçesiyle Meclis'e sunulduğu günden bugüne kadar yoğun eleştirilerin hedefi olan 'dezenformasyon yasasının' görüşmeleri Ekim’deki yeni yasama dönemine kadar ertelendi.

'Sansür yasası' Ekim'deki yeni yasama döneminde görüşülecek

Kamuoyunda dezenformasyon yasası olarak adlandırılan, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi ertelendi.

Sansüre yol açacağı konusunda yoğun eleştirilere neden olan yasa teklifi Ekim’de başlayacak yeni yasama döneminde Genel Kurul’a gelecek. 

Diken’in Ak Parti grup başkanvekillerine, Kısa Dalga’nın da Ak Parti'li başka kaynaklara dayandırdığı habere göre Meclis 7 Temmuz’da ara tatile girecek.

Bu zamana kadar da gündemdeki acil yasalar öncelikli olarak görüşülecek.

Yasaya karşı tepki vardı

Yasa tasarısı Ak Parti ve MHP’li milletvekillerinin ortak imzasıyla Meclis’e sunulmuş, Meclis’e sunulana kadar içeriği bilinmeyen tasarı için ‘sansür yasası’ nitelemesi yapılmıştı.

Gazeteciler tasarıya karşı çıkmış, birçok ilde eylemler düzenlenmişti. Muhalefet partili milletvekilleri de yasayı Meclis’te birçok protesto etmişti.

Yasa teklifi ile Türk Ceza Yasası'na "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçu eklenerek, "endişe, korku veya panik yaratma, ülkenin iç ve dış güvenliğini kamu düzenini ve kamu barışını bozmaya" yönelik yayın yapanların 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması öngörülüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER