'Sayın Gülen' deyince özür diledi

Meclis Genel Kurulu’nda FETÖ’nün siyasi ayağıyla ilgili konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’a yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Fethullah Gülen'e 'Sayın' diye hitap etti. Uyarı üzerine özür dileyen Muş "Dil sürçmesi. Muhalefet laf atınca insicamınızı bozuyor" dedi.

'Sayın Gülen' deyince özür diledi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Mücadele Günü töreni öncesinde milletvekillerinden korona virüsü testi istenmesine tepki gösterdi. Altay, “Test yaptırmazsanız tören alına alınmayacaksınız demek kötü oldu, yani ben bunun karşılığı kelimeyi kullanmamak için kendimi tutuyorum” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında bütün milletvekillerinin birlikte hareket ettiğini söyleyen Altay, darbe girişiminin sabahı tankların altında kalan otomobillerin Meclis’in önünde TIR’ın üstünde sıralandığını belirterek, “Bu da bir ayıp, o otomobillerin içinde, yanında canını veren insanların unuttunuz. 251 şehidimiz için toplanan parayı niye vermiyorsunuz?” diye sordu.

“FETÖ, AK Parti için bazen taşeron, bazen taşeron, bazen patron oldu” diyen Altay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yargıda taşeron oldu, devlete ortak oldu, bankaya patron oldu. Bu utançla Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Allah’ım beni afetsin, milletimden özür diliyorum’ demesiyle bu vebalin bedeli ödenmiş olmaz. 251 şehidimizin kemikleri sızlıyor. FETÖ’nün siyasi ayağını ortaya çıkarmak bu Meclis’in namusudur.”

Altay’a yanıt vermek için söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Fethullah Gülen’e ‘Sayın’ diye hitap etti. Meclis Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç’ın uyarısı üzerine Muş “Genel Kurul’dan özür diliyorum. Dil sürçmesi. Muhalefet laf atınca insicamınızı bozuyor” dedi.

Altay, Muş’a “Gülen sizin nezdinizde ne zamandan beri terörist?” diye sorarak, şunları söyledi:

“12 Şubat MİT krizinden sonraysa, 12 Şubat, 17-25 Aralık arasında AK Parti’den Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Pensilvanya’ya kaç kişi gitti, uzlaşmak için? 17-25 Aralık’tan sonra terörist olduysa, 17-25 Aralık’tan sonra Pensilvanya’ya gidip diz çöküp ‘Uzlaşalım’ diyen AK Partililerin isimleri kimlerdir?” (ANKA)

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2020, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER