Seçim anketlerine YSK ayarı!

Cumhurbaşkanı seçimi ile 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde uygulanacak propaganda serbestliği ve süresi ile ilgili uyulması gereken usul ve esaslar Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlendi. Seçim öncesi yapılan anketlere de düzenleme getirildi.

Seçim anketlerine YSK ayarı!
Cumhurbaşkanı seçimi ile 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde uygulanacak propaganda serbestliği ve süresi ile ilgili uyulması gereken kurallar YSK tarafından belirlendi. Açıklanan kurallara göre bu seçimlerde ilk kez siyasi partiler, destekledikleri aday lehine açık veya kapalı yer toplantıları yapılabilecek. Diğer bir düzenleme ise seçim anketlerine getirildi.


Genelgeye göre, YSK tarafından birinci oylamanın kesin sonuçlarının ilan edileceği 29 Haziran Cuma’dan itibaren 7 Temmuz Cumartesi saat 18.00’e kadar yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla, bir siyasi partinin veya adayın lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın ve herhangi bir surette dağıtım da yapılamayacak.

Bu sürenin dışında yapılacak kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler ve mini referandum gibi yayınlarda; tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uyulması da zorunlu olacak.

Bu kurallara aykırılık tespiti halinde ise konu Cumhuriyet Başsavcılıklarına, Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK), Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına ve Erişim Sağlayıcıları Birliğine bildirilecek. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2018, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER