Seçimde hangi parti nereye itiraz etti?

24 Haziran milletvekili seçiminin ardından partiler 7 ilde sonuçlara itiraz etti. İtiraz edilen yerlerde sonuçlar birbirine oldukça yakın çıkmış durumda...

Seçimde hangi parti nereye itiraz etti?
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) geçici sonuçları açıklamasının ardından partilerden il ve ilçe seçim kurullarına itiraz işlemleri de başladı.


Neredeyse kafa kafaya çıkan sonuçlara itirazlar geldi.

İşte partilerin il ve ilçe seçim kurullarına yaptığı itirazlar…

HATAY

MHP Hatay İl Başkanlığı, Hatay’ın 15 ilçesinde milletvekili seçim sonuçlarına itiraz ederek, oyların yeniden sayılması için dilekçe verdi. MHP MYK üyesi Bahadır Alperen, Hatay Adliyesi önünde yaptığı açıklamada Hatay’da MHP’nin 2’inci sıra milletvekili adayı İbrahim Gül’ün durumuyla ilgili bir belirsizlik olduğunu, bu yüzden 15 ilçede seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini belirtti. Hatay’da kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti 5, CHP 4, MHP ve HDP ise birer milletvekili çıkardı.


MUŞ

AK Parti Muş İl Başkanlığı sonuçlara itiraz etti.

Kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti’den Mehmet Emin Şimşek ile HDP’den Gülistan Kılıç Koçyiğit, Mensur Işık ve Şevin Coşkun milletvekili seçildi. AK Parti, resmi olmayan sonuçlara göre açıklanan ve geçersiz olarak kayıtlara giren yaklaşık 6 bin 288 oyla, maddi hata olduğu gerekçesiyle bazı sandık tutanakları için itirazda bulundu.


AYDIN

Aydın’da seçimlerde 1 milletvekilliği AK Parti ile MHP arasında gidip geldi. Geçen seçime göre sandalye sayısı 1 artarak, bu yıl Meclis’e 8 temsilci gönderecek kentte, AK Parti 4’üncü milletvekilliğini de kazandı. Böylelikle MHP, bu seçimde kentte milletvekili çıkaramamış oldu. AK Parti’nin 4’üncü sıra adayı olarak Meclis’e gitmeye hak kazanan Rıza Posacı, durumu sevinçle karşıladı. Yurtdışı oylarıyla seçimi kaybettiği belirtilen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve partinin Aydın 1’inci sıra adayı Deniz Depboylu ise “AK Parti ile aramızdaki 280 oy ile kaybettiğimiz görülüyor. Bazı hataların yapıldığını gördük. Efeler İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunduk” dedi.


DÜZCE

Düzce’de, AK Parti’nin itirazı üzerine yaklaşık 4 bin geçersiz oy yeniden sayılmaya başladı. Düzce’de kesin olmayan sonuçlara göre; AK Parti’den Fahri Çakır ve Ayşe Keşir ile MHP’den Ümit Yılmaz milletvekili seçildi. Her seçimde kentte 3 milletvekilliğini de kazanan, bu seçimde ise küçük bir oy farkıyla 1 milletvekilliğini MHP’ye kaptıran AK Parti, resmi olmayan sonuçlara göre açıklanan ve geçersiz olarak kayıtlara giren yaklaşık 4 bin oy için itirazda bulundu. AK Parti’nin itirazı üzerine geçersiz oyların yeniden sayımı AK Parti ve MHP’lilerin gözetiminde yapılıyor.


ELAZIĞ

Elazığ’da bu seçimde milletvekili sayısı 5’e yükseldi. Resmi olmayan sonuçlara göre, daha önceki seçimde 4 milletvekili çıkaran AK Parti oylarını korurken, 1 milletvekililiğini ise CHP kazandı. 340 oy farkla Elazığ’da 1 milletvekilliğini kaybeden MHP, oyların tekrar sayılması için başvuruda bulundu. Elazığ İl Seçim Kurulu’na dilekçe veren MHP avukatı Gökberk Osmanağaoğlu, “Ciddi bir çelişki söz konusu. Kimi yerlerde Cumhur İttifakı olarak AK Parti ile MHP’ye birlikte verilen oyların, AK Parti’ye aktarıldığı yönde bilgiler almaktayız. Buna ilişkin, teşkilatımızla birlikte gerekli itirazlarımızı gerçekleştirdik. Konuya ilişkin 48 saatlik süreç var. Yaklaşık 300 küsur oy MHP’ye geldiği takdirde burada vekilimizi Meclis’e göndereceğiz” dedi.

BARTIN

Bartın’da kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti’den Yılmaz Tunç, CHP’den Aysu Bankoğlu milletvekili seçildi. AK Parti geçersiz sayılan oylar için itirazda bulundu. AK Parti, Bartın merkez ilçede geçersiz sayılan 4 bin 27 oyun 3 bin 209’una, Ulus ilçesinde geçersiz sayılan 830 oyun 556’sına, Amasra ilçesinde geçersiz sayılan 484 oyun 269’una ve Kurucaşile ilçesinde geçersiz sayılan 232 oyun 118’ine itiraz etti.


ADANA

Adana 5 milletvekili çıkaran AK Parti, il genelindeki 15 ilçede açıklanan ve geçersiz olarak kayıtlara giren oylar için itirazda bulundu. İl Seçim Kurulunca itirazın değerlendirilip kabul edilmesinin ardından Seyhan, Sarıçam ve Ceyhan ilçelerindeki geçersiz oyların yeniden sayımına başlandı. Adana’da 24 Haziran günü gerçekleşen 27. Milletvekili Genel Seçimleri’nde AK Parti 5, CHP 4, MHP 2, İYİ Parti 2 ve HDP 2 milletvekili çıkardı. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2018, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER