Silivri'de doğal gaz patlaması!

Silivri'de Akören köyü yakınlarında doğal gaz patlaması meydana geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Silivri'de doğal gaz patlaması!
Silivri’de Kuzey Marmara Otoyolu projesi güzergahındaki doğal gaz boru hattında işçilerin yol çalışması yaptığı sırada patlama meydana geldi.

Hattaki yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etmeye çalışıyor ancak arazi yapısı nedeniyle başarılı olunamadı. Yangının devam ettiği bölge yerleşim bölgelerine uzak ancak bölgeye çok sayıda ambulans gönderildi. Yangına İstanbul İtfaiyesi Avcılar, Mimarsinan, Çatalca, Silivri grupları 12 araç 45 personel ile güvenli noktada bekletiliyor. Patlamanın İGDAŞ boru hattında olmadığı tespit edildi. Patlamanın nedeni ve hat bilgileri araştırılıyor. Edinilen ilk bilgilere göre ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

İBB’den yapılan yazılı açıklamada ise, “Çatalca’da açık arazide boru hattında patlama meydana geldi. Yangına İstanbul itfaiyesi Avcılar, Mimarsinan, Çatalca, Silivri grupları 12 araç 45 personel ile müdahale ediyor. Patlamanın İGDAŞ boru hattında olmadığı tespit edildi. Patlamanın nedeni ve hat bilgileri araştırılıyor. İlk bilgilere göre olayda ölen ve yaralanan yok. Çatalca’da meydana gelen olay boru hattının kapatılmasıyla kontrol altına alındı. Yangın İstanbul gaz dağıtımını etkilemiyor. İtfaiye ekipleri çevre güvenliği sağlıyor” denildi.

KÖY İÇİN TEHDİT YOK

Silivri Akören Köyü Muhtarı Hüseyin Ergün ise, “Yangın köyün 3- 4 kilometre dışında çıktı. Yangın 10-15 metrelik alanda etkili, köy için bir tehdit yok. Güçlü bir patlama duyduk. Sebebini bilmiyoruz. Yetkililer ve çok sayıda itfaiye olay yerinde çalışıyor” dedi.

BOTAŞ, patlamadan dolayı herhangi bir kesinti yapılmayacağını belirtti.  (İSTANBUL / DHA)

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2018, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER