Sırrı Süreyya Önder 'safkan otomobil' bulamadı!

AK Partili Cahit Özkan 'safkan otomobil' deyince Sırrı Süreyya Önder, Google'a başvurdu... İyi Parti'de ilk 'küskünler'... Yeni Refah Partisi gelebilir! Osman Bak'ın 'sataşma sanatı' için yeni aday... HDP grubunda sadece iki gazeteci!

Sırrı Süreyya Önder 'safkan otomobil' bulamadı!

AK Partili Cahit Özkan 'safkan otomobil' deyince Sırrı Süreyya Önder, Google'a başvurdu... İyi Parti'de ilk 'küskünler'... Yeni Refah Partisi gelebilir! Osman Bak'ın 'sataşma sanatı' için yeni aday... HDP grubunda sadece iki gazeteci!

‘SAFKAN OTOMOBİL’ GELİYOR!

"Safkan Arap atı” ifadesini çok duyduk, “safkan Türk otomobili” ise literatüre yeni girecek gibi görünüyor. Hafta içi yerli otomobil için imza atan “5 babayiğit” haberi Meclis’te de büyük coşkuya yol açtı. Atılan bu adımın heyecanıyla Genel Kurul’da söz alan AK Partili Milletvekili Cahit Özkan, “yeni bir hayalin gerçeğe dönüşmesine tanıklık edildiğini” söyledi, “Tasarımı, mühendisliği, pazarlanmasıyla safkan Türk otomobilinin gerçeğe dönüşme süreci bugün başlıyor” dedi. Özkan’ın “safkan otomobil” sözleri HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in ilgisini çekti. Google’da ‘safkan otomobil’ arayan ama ‘safkan at’, ‘safkan köpek’, ‘safkan kedi’ dışında bir ifade bulamayan Önder, “Otomobilde bile bir safkanlık şövenizmi her konuşmanızın patolojisine yansımış” diye tepki gösterdi.

İYİ PARTİ’NİN KÜSKÜNLERİ

25 Ekim’de kuruluşu ilan edilen çiçeği burnunda İYİ Parti, Genel İdare Kurulu ve Başkanlık Divanı listelerinin açıklanması ile ilk ‘küskün’lerini de yarattı. Akşener’e yeni parti sürecinde yol arkadaşlığı yapan eski ve mevcut milletvekilleri ile MHP’den istifa eden bazı yöneticiler kendilerine koltuk bekledi. Ancak bölge, siyasi eğilim, kadın-erkek dengesi derken birçok isim liste dışı kaldı. Yeni parti kuruluşu öncesi büyük coşku içinde koşuşturan birçok ismin listeler çıktıktan sonra aradığımızda ‘dinlenmeye’ çekildiklerini gördük.

Fatih Erbakan

YENİ, ‘YENİDEN REFAH’ HAZIRLIĞI

Siyasetçilerin çocuklarının da siyasete girmesi sürpriz değil. Özal’ın, Türkeş’in çocuklarının siyasi parti kurma deneyimlerini izledik. Hepsi hüsranla sonuçlandı. Fakat öyle görünüyor ki Saadet Partisi’nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan da aynı yola çıkacak. Saadet Partisi Genel Başkanlığı için girdiği yarışı kaybeden Fatih Erbakan, babasının adını taşıyan bir vakıf kurmuştu. Sinyaller Erbakan’ın yeni bir parti için yola çıktığı yönünde. Kapatılan Refah Partisi’nin adını alması beklenen ya da “Yeni Refah Partisi” gibi bir isimle kurulacağı konuşulan partinin teşkilatlanmasında da hem Erbakan’dan kalma varlıklar nedeniyle hem de Erbakan Vakfı parti teşkilatı gibi örgütlendiği için sıkıntı olmayacağı ifade ediliyor. Bu durumda Vakıf tabelalarını parti tabelalarına çevirmek yetecek. Bu işin kolay yanı ama daha önce siyasetçi çocuklarının deneyimine bakılırsa ne kadar başarılı olacağı merak konusu.

KABİNEYE YENİ BAKAN ADAYI!

Meclis’in gündemi 2018 bütçesi. Sabahlara kadar süren Plan Bütçe Komisyonu mesaisinde renkli tartışmalar da yaşanıyor. O tartışmalardan biri AK Parti Milletvekili Ebubekir Gizligider ile CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu arasındaydı. Gizligider’in muhalefet partisi milletvekillerinin konuşması sırasında sık sık araya girip sataşmada bulunması üzerine tepki gösteren CHP’li Bekaroğlu, “Osman Bak çok bağırdı Bakan oldu, Çavuşoğlu aynı şekilde Bakan oldu. Bu arkadaş ilk kabine değişikliğinde bakan. Osman Bak’ın yolundasın, hayırlı olsun” diye çıkıştı. Gizligider bu sözlere “Kirli dil” diyerek tepki gösterse de hem Bak hem de Çavuşoğlu’nun Meclis Genel Kurulu tutanaklarına yansıyan “sataşma” performansı Bekaroğlu’nu bir ölçüde doğruluyor. Gençlik ve Spor Bakanı olması büyük şaşkınlık yaratan Bak, laf atmalarıyla ilgili “sataşma bir sanattır, laf atmak bir sanattır” demişti. Bakalım Gizligider bu sanatı hakkıyla yerine getirebilecek mi?

.

HDP HABERİNE FİİLİ ‘AMBARGO’

HDP’ye dönük “medya ambargosu” sır değil. Televizyon yayınlarında HDP haberlerine ne kadar az yer verildiği raporlarla sabit. Gazetelerde Meclis’teki grup toplantısı haberlerine bakıldığında da birçok gazetede tek bir HDP grubu haberi görmeyebiliyoruz. Ama durum daha da ilginç bir noktaya geldi. Öyle ki HDP grup toplantısını izleyen ne bir televizyon muhabiri ne de bir gazeteci kaldı. Geçtiğimiz Salı günkü grup toplantısında basın sıraları neredeyse boştu. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen’in tutukluluğunun ardından yaklaşık 9 ay sonra ilk kez çıktığı kürsüde onu sadece Anadolu Ajansı ve Mezopotamya Ajansı muhabirleri izledi. Bu durum ambargo, “fiili bir ambargoya dönüştü” yorumlarına yol açtı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER