Soylu: Uyuşturucu satıcısı bulduğunuz an ayaklarını kırın

İçişleri Bakanı Soylu "Hiçbir noktada uyuşturucu satılmasına müsaade etmeyeceğiz. Emniyet güçlerimize tekrar talimat veriyorum. Uyuşturucu satıcısını bulduğunuz an ayaklarını kırın" dedi.

Soylu: Uyuşturucu satıcısı bulduğunuz an ayaklarını kırın

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kütahya Dumlupınar Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşma yaptı.

"Doğu ve Güneydoğu'nun makus talihini yıllarca yenmek isteyen geçmiş dönemdeki siyasetçilerimize fırsat vermeyenlere inat bir şekilde ne yaparlarsa yapsınlar, hangi iftiraları atarlarsa atsınlar bu kadrolar Doğu ve Güneydoğu'nun makus talihini de yendiler" diyen Soylu, "Terör örgütüne fırsat bırakmadılar, istismar alanı bırakmadılar. Bu kadro Türkiye'nin adım adım, santimetrekare santimetrekare her yerini kalkındırıyor. Terör örgütlerine, Türkiye'yi dışarıdan karıştırmak isteyen hiç kimseye fırsat vermediler" ifadelerini kullandı.

'DÜNYAYA NİZAM VERECEĞİZ'

"Dünyaya nizam vereceklerini" söyleyen Soylu, "Biz Müslümanız. Biz birbirimizin kardeşiyiz. Bütün müminler, bütün inananlar kardeştir. Biz bundan ayrılamayız. Biz bundan ayrılırsak başka türlü felaketlerle karşı karşıya geliriz. Biz sadece Türkiye'ye nizam vermek için bir büyük mücadeleyi ortaya koymuyoruz. Allah'ın emridir, büyüklerimizin bize emridir, sorumluluğudur. Biz Türkiye'yi zenginleştirmekle kalkındırdıktan sonra Allah nasip edecek, dünyaya nizam vereceğiz" dedi.

'BUNLARA 3 KOYUN VERİN GÜDEMEZLER'

CHP'yi eleştiren Süleyman Soylu, "Bunlara 3 büyükşehir belediyesi emanet edildi. Çöp yapamıyorlar. Bunlara 3 koyun verseniz güdemezler, kaybederler. Zaten Kılıçdaroğlu'nu söylemiyorum. Bu millet, Kılıçdaroğlu'na 3 koyun da teslim etmez, onu da yapamaz. Bu kadrolar başka bir işi gerçekleştirdi. O da şu; Türkiye'de büyük bir zihniyet devrimi yaptık. Bu ülkede insanlar kendini ifade edemiyorlardı. Lütfen zihninizi bundan 10, 15, 20 yıl önceye getirin hep beraber. Bu ülkede insanlar 'Ben dindarım' diyemiyorlar. 28 Şubat'tan sonra neredeyse herkesin üzerine bir deli gömleği giydirmişlerdi. Herkesi ürkütmüşler ve korkutmuşlardı" diye konuştu.

'116 BİN KİŞİYİ İÇERİ TIKTIK'

Uyuşturucuyla mücadeleyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Soylu, şunları söyledi:

"15 Temmuz öncesi Türkiye'de hapishanelerde 35 bin uyuşturucu satıcısı vardı. Yargıyla, emniyet güçlerimizle, jandarma güçlerimizle şu anda ne kadar olduğunu biliyor musunuz? 116 bin kişiyi içeri tıktık. Buradan söylüyorum: Okulların önünde uyuşturucu satılmasına müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz. Türkiye'nin hiçbir noktasında uyuşturucu satılmasına müsaade etmeyeceğiz. Tekrar söylüyorum, emniyet güçlerimize tekrar talimat veriyorum. Uyuşturucu satıcısını bulduğunuz an ayaklarını kırın."

"Terörle nasıl mücadele ediliyorsa uyuşturucuyla da mücadelenin kararlılıkla yürütüldüğünü" belirten Soylu, "Bizim aile yapımızı, gençlerimizi, geleceğimizi zehirlemek istiyor. Bu, bizatihi Amerika'nın ve Avrupa'nın bir operasyonudur. Onlar kendi gençlerini zehirliyor ve uyuşturuyorlar. Biz buna müsaade edemeyiz" ifadelerini kullandı.

'BİZİM İTTİFAKIMIZ HAKKIN YOLU İTTİFAKIDIR'

"Bizim ittifakımız 2023 seçim ittifakı değildir" diyen Soylu, "Bizim ittifakımız, bizim medeniyetimizin ve değerlerimizin ittifakıdır. Bizim ittifakımız sadece iktidar ittifakı değil, Selçuklu'nun, Osmanlı'nın, ecdadımızın, Mevlana'nın, Hacı Bektaş Veli'nin, Hacı Bayram Veli'nin, bütün erenlerin, herkesin ama bütün manevi büyüklerimizin bize bıraktığı ittifaktır. Huzurlarınızda Sayın Devlet Bahçeli ve Sayın Mustafa Destici'ye minnetle şükranlarımızı ifade etmek istiyorum. Bizim anlayışımız tevhit anlayışıdır, birlik anlayışıdır. Bizim ittifakımız hakkın yolunun ittifakıdır" şeklinde konuştu.

Gelecek yıl yapılacak seçimlere değinen Soylu, "Seçim olduğu akşam o Kılıçdaroğlu'nun yüzünü görecek miyiz? Ama o yine buna bir bahane bulur değil mi? O yine bir bahane bulur. Millet ona öyle bir sille vuracak ki bir daha evinden dışarı çıkamayacak. Onun yalanlarına, iftiralarına, büyükelçilerle iş birliğine, Amerika önünde diz çökmesine öyle bir sille vuracak ki dışarı çıkamayacak. Diğerlerinin zaten mecali kalmayacak. Hiç merak etmeyin, 2023'ten sonra öyle bir yürüyeceğiz ki tozumuzu yutacaklar. 2023'te sandıkları patlatmaya, o büyükelçilere ders vermeye, Amerika'nın tuzaklarına, Avrupa'nın tuzaklarına ders vermeye hazır mısınız?" dedi.

Bakan Soylu, "Cumhur İttifakı'nın Kızılelma'sının 2023'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanı seçmek" olduğunu sözlerine ekledi. / Gazete Duvar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER