Bakan Kurum: Sosyal konut projesine başvuru sayısı 7,5 milyona ulaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projesine başvuru sayısının 7,5 milyona, işlemi onaylanmış başvuruların da 4 milyon 442 bine ulaştığını açıkladı.

Bakan Kurum: Sosyal konut projesine başvuru sayısı 7,5 milyona ulaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ’nin ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ projesine başvurularla ilgili açıklamalarda bulundu.

NTV’ye konuşan Kurum şu bilgileri paylaştı:

''Şu an itibariyle sosyal konuta başvuru sayımız 7,5 milyona, işlemi tamamlanmış-onaylanmış sayısı da 4 milyon 442 bine ulaştı. Dün başladı ancak arsa başvuruları 67 bine, ilk iş yeri başvuruları da 20 bine dayandı. Bir milyon altyapılı arsanın 50 bini İstanbul'da olacak. İlk Evim Arsa Projesi başvuruları 10 Ekim-7 Kasım 2022 tarihleri arasında olacak.'

İlçe ve merkezdeki talepleri dikkate alarak arsalarımızı belirledik. Bu arsaların değerlemelerini SPK tarafından onaylı olarak yapıyoruz ve bu değerin yüzde 50'sini sübvansiyonlu yapıyoruz.

HEM KONUTA HEM DE ARSAYA BAŞVURULABİLİR: Arsa ve işyeri başvurularında özel bir kontenjan ayırmadık. Zaten sayı da her kesime yetecek şekilde belirlendi. Vatandaşlarımız ister 250 bin sosyal konuta, isterse de bir milyon arsaya başvurabilir. Kurada ikisi de çıkarsa birisini tercih etmesini isteyeceğiz.

ARALIKTA ARSA TAPULARINI VERECEĞİZ: Bazılarının imar planları da hazırlandı. Yüzde 40'ını yeşil alanlara sosyal donatılara terk edeceğiz. Aralık ayı itibariyle de arsa tapularını vermeye başlayacağız. Bu aşamaların hepsinde vatandaşlarımıza destek vermeye devam edeceğiz''

İKİ YIL İÇİNDE İŞYERLERİNİ TAMAMLAYACAĞIZ: Biz projelerimizi sunacağız, ancak vatandaş beğenmezse de kendisi de istediği gibi bir plan çizerek evini yapabilecek. Bazılarını kat karşılığı verecekler, böyle arsalarımız var. Belki müteahhit bulup verelim diyecekler. Çoğunluk ne isterse bu projelerde biz onun yanında olacağız. 28 ilimizde 10 bin işyeri belirledik. 350 bin liradan başlıyor. İki yıl içinde işyerlerini tamamlayacağız.

KİRA VE EV FİYATLARI DURDU: Biz bu projeyi duyurduğumuz andan itibaren kira ve ev fiyatları durmaya başladı. Ve artış düşmeye başladığını da görüyoruz: Arzı arttırdığınız süreçte fiyatların da düşmesi kaçınılmaz olacaktır. Orta ve üst gelir grubuna yönelik konut projesini Kasım ayında duyuracağız.'' 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER