Putin'in 'doğalgaz' açıklamasına Dönmez'den yanıt: Henüz erken

Rusya Devlet Başkanı Putin'in "Türkiye’de büyük bir doğalgaz merkezi kurabiliriz” açıklamasına ilişkin konuşan Bakan Dönmez, "Bunu konuşmak için henüz erken" dedi.

Putin'in 'doğalgaz' açıklamasına Dönmez'den yanıt: Henüz erken

"Rus Enerji Haftası" kapsamında düzenlenen "Yeni Zorluklar, Yeni Fırsatlar: Petrol ve Gaz Piyasasını Neler Bekliyor?" başlıklı oturuma katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye’de büyük bir doğalgaz merkezi kurabiliriz” diyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarına yanıt verdi. Dönmez, Bloomberg HT'nin aktardığına göre, "Putin'in alternatif rotalardan gaz sevkiyatı konusundaki ifadelerini biz de ilk defa duyduk" dedi. Dönmez, "Bunu konuşmak için henüz erken" ifadelerini kullandı.

Putin, Avrupa'ya tedarik için Türkiye'de büyük bir doğalgaz merkezi kurabileceklerini duyurmuştu. Başkent Moskova'da konuşan Rusya lideri, Rusya'nın Kuzey Akım'dan gaz tedarikini Karadeniz'e yönlendirebileceğini söylemiş, “Ortaklarımız da bunu isterse, Kuzey Akım boru hatları üstünden iletilemeyen gazı, Türkiye’de büyük bir gaz dağıtım merkezi kurarak Karadeniz bölgesine ulaştırabiliriz” açıklamasında bulunmuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER