Suikast hazırlığı iddiası üzerine İmamoğlu'nun koruması artırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast hazırlığında olan IŞİD'lilerin yakalandığı iddiası ortaya atıldı. İBB kaynakları, suikast hazırlığına ilişkin kendilerine bilgi geldiğini ancak saldırganların yakalandığına dair ise bilgilerinin olmadığını aktardı.

Suikast hazırlığı iddiası üzerine İmamoğlu'nun koruması artırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast hazırlığında bulunan IŞİD üyelerinin yakalandığı ve koruma sayısının artırıldığı iddia edildi. 

Odatv'de yer alan haberde, suikast hazırlığı üzerine 23 Kasım'da İmamoğlu'nun korumalarına "Artık daha dikkatli ve duyarlı olun" denildiği iddiası yer alırken, Halk TV Haber Koordinatörü Bengü Şap da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaynaklarının saldırı alarmı verildiği bilgisini doğruladığını açıkladı. Şap, İBB'den İmamoğlu'nun koruma çemberinin genişletildiğini ve teyakkuza geçildiği bilgisini aldığını aktardı. Bengü Şap ayrıca, IŞİD saldırganlarının henüz yakalanmadığını öne sürdü.

T24'te yer alan haberde de İBB kaynaklarının, İmamoğlu'na suikast planlandığı ve koruma sayısının artırıldığı bilgisini doğruladığı belirtildi.

SAYMAZ: İÇİŞLERİ İLE GÖRÜŞTÜM, KORUMA EKİBİNİ UYARDIK DEDİLER

Gazeteci İsmail Saymaz ise İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşmesini “İstihbari duyum alındığını söylediler. Uyarı yapıldığını söylediler. Ani bir şey değil. Genel bir duyum olarak ilettiler. Somut ya da güncel bir suikast tehdidi söz konusu değil. İmamoğlu'nun koruma ekibini uyardık dediler" şeklinde aktardı. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER