Suruç'ta yaralanan Fadıl Şenyaşar tutuklandı

Suruç'ta, babası ve 2 kardeşinin hayatını kaybettiği olayda yaralanan Fadıl Şenyaşar taburcu edildi. Gözaltına alınan Şenyaşar, mahkeme tarafından tutuklandı.

Suruç'ta yaralanan Fadıl Şenyaşar tutuklandı
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan olayda, babası ve 2 kardeşini kaybeden Fadıl Şenyaşar, hastaneden taburcu edilmesinin ardından tutuklandı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Suruç’ta AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları tarafından babası ve 2 kardeşi öldürülen Fadıl Şenyaşar, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Gözaltına alınan Fadıl Şenyaşar, Şanlıurfa’ya götürüldü. Savcılıktaki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Şenyaşar tutuklandı.

NE OLMUŞTU? 

AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında, 14 Haziran günü esnafları ziyaret etti. Yıldız ve çevresindekiler, Esvet Şenyaşar ve çocuklarının işlettiği dükkana girdikten sonra tartışma başladı. Olayda, Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız, silahla yaralandıktan sonra hastanede hayatını kaybetti. Yaralanan Adil ve Celal Şenyaşar da hastane kaldırıldı.

Şenyaşar kardeşlerin Yıldız’ın yakınları tarafından hastanede öldürüldüğü iddia edildi. Hastaneye giden baba Esvet Şenyaşar’ın da saldırıya uğradığı ve metal bir cisimle başına vurulduğu öne sürüldü. Esvet Şenyaşar da 1 gün sonra yaşamını yitirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, olayla ilgili açıklamasında “Şanlıurfa Suruç’ta milletvekilimiz aynı zamanda milletvekili adayına ve yakınlarına yönelik saldırıyı şiddetle kınadığımı ifade etmek isterim. Milletvekilimizin abisi de bu saldırıda PKK’lılar tarafından öldürüldü” demişti.

Başbakan Binali Yıldırım da, “Suruç faillerinin PKK sempatizanı olduğu yönünde polisin tespitleri var. Bu, vahim bir hadisedir. Sebebi ne olursa olsun hiçbir şey insan hayatından daha önemli değildir” şeklinde açıklama yapmıştı.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2018, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER