Taksim'de 1 Mayıs anması

1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi, İstanbul 1 Mayıs Platformu, Taksim’deki Kazancı Yokuşu’nda, 1977 yılındaki mitingde ölenleri andı. Platform adına konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, bu 1 Mayıs’ı pandemi koşullarında karşıladıklarını söylerken, “Yüreğimizin attığı her yer 1 Mayıs'tır” dedi.

Taksim'de 1 Mayıs anması
İstanbul 1 Mayıs Platformu, 1 Mayıs 1977’deki mitingde ölen 34 kişiyi anmak için Taksim’deki Kazancı Yokuşu’nda basın açıklaması yaptı. Korona virüsü önlemlerine dikkat edilerek yapılan anmaya DİSK, TMMOB, KESK, TTB ve siyasi partilerden temsilciler katıldı.

Basın açıklamasını okuyan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bir kez daha 1 Mayıs öncesinde, Taksim’de, Kazancı Yokuşu’nun başında, 1 Mayıs’ın ve Taksim’in özgürleştirilmesinde yitirdiğimiz bütün kardeşlerimizi anmak için toplandık” dedi.

“Üretenlerin yöneten olduğu bir düzen, eşitlik kardeşlik bayrağını hep birlikte yükselteceğimiz gün olacak” diyen Çerkezoğlu, “Bu 1 Mayıs’ı pandemi koşullarında karşılıyoruz. Kuşkusuz kendi sağlığımız ve toplumun sağlığı için bu kaygıları biz de taşıyoruz. Kuşkusuz milyonların katıldığı mitinglerde buluşamıyoruz. Şunu da söylemek istiyoruz ki, işçi sınıfının gerçek anlamda temsil edildiği 1 Mayıs’ın kutlanmasını engellemek, bunu yasaklamak, bunun önüne salgın gerekçesiyle yasaklar koymak asla kabul edilemez. Bizler 1 Mayısımızı iş yerlerimizden evlerimizin önüne sokaklarımıza meydanlarımıza alanlarımıza, evlerimizin balkonlarına pencerelerine kadar her yerde kutlamaya sesimizi ve sözümüzü haykırmaya devam edeceğiz. Yüreğimizin attığı her yer 1 Mayıs’tır diyoruz” ifadelerini kullandı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2020, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER