TBMM'de gerginlik: Milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü

AK Partili İsmail Temel'in TTB ve CHP'ye yönelik sözlerine CHP'li Engin Altay cevap verdi. Altay konuşurken laf atmalarla başlayan tartışmada vekiller, birbirinin üzerine yürüdü.

TBMM'de gerginlik: Milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü

Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu'nda, HDP'nin sağlık emekçilerinin yaşadığı sorunların araştırılması amacıyla verdiği Meclis araştırması önergesi görüşüldü.

TAMER: TTB NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN BİR KURUM

Önerge hakkında söz alan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) korona virüsüne (Covid-19) karşı geliştirilen yerli aşı Turkovac ilgili açıklamasını hatırlatarak CHP'ye tepki gösterdi.

Tamer, "Bakın, bir Turkovac aşısı imal edildi. Dünyada 9 ülkeden 1'i olan Türkiye'yi eleştirmekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Ya, bir kere alkışlayın! Türk Tabipleri Birliği, ne olduğu belli olmayan bir kurum. Ben, onu kabul etmiyorum doktor olarak, kalkmış, eleştirmeye kalkıyor. Ona da en iyi cevabı, gerekli cevabı Hacettepe Üniversitesi'nin hocalarından Profesör Doktor Serdar Üstün verdi. Bakın, Almanya, Alman gazeteleri Türk Tabipleri Birliği'ni örnek göstererek Turkovac'ı kötülemeye çalışıyor" diye konuştu.

"Arkadaşlar, bu bir millî meseledir. Hiç olmazsa bu millî meselede yanımızda olun be! Her zaman karşımızdasınız, onun için yanımızda olun" diyen Tamer, "Ne yaparsanız yapın, ne getirirseniz getirin sağlık çalışanlarının emeklerini size de yem etmeyeceğiz; gereğini de vereceğiz diyorum" ifadeleri kullandı.

ALTAY: SİYASİ ETİK VE EDEBE YAKIŞMAYAN BİR KONUŞMA

Tamer'in konuşmasının ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Şimdi, burada, siyasi etik ve edebe yakışmayan bir konuşmayı ibretle izledik" dedi.

AK Parti "Aaa" seslerinin yükselmesi üzerine Altay, "Aa yok" karşılığını verdi ve tartışma yaşandı. Bazı AK Parti ve CHP milletvekillerinin birbirlerinin üzerine yürümesi üzerine oturuma ara verildi.

Tartışma Meclis tutanaklarına şu şekilde yansıdı: 

Engin Altay (CHP): "Aa" yok.

Yusuf Başer (AK Parti): Hadi be!

Engin Altay (CHP): Şunun için diyorum, Turkovac sürecinde...

Hasan Çilez (AK Parti): Kendinizle karıştırmayın onu.

Yaşar Kırkpınar (AK Parti) El hareketi yapmadık ki Başkanım.

Engin Altay (CHP): Ben kendimle mi karıştırıyorum? Edepsizin dik âlâsı, daniskası sensin! Terbiyesiz herif! Ne demek "Kendinle karıştırma." ne demek?

'TERBİYESİZİN AĞABABASISIN, ŞEREFSİZ'

Hasan Çilez (AK Parti): Terbiyesiz!

Engin Altay (CHP): Terbiyesiz sensin!

Başkan: Sayın Altay... Sayın Altay...

Hasan Çilez (AK Parti): Terbiyesizlik yapma!

Engin Altay (CHP): Terbiyesiz sensin! Haddini bil! Şerefsiz!

Hasan Çilez (AK Parti): Her şeye atlıyorsun. Terbiyesiz adam!

Engin Altay (CHP): Sen terbiyesizin ağababasısın! Sayın Başkan... (AK Parti ve CHP sıraları arasında karşılıklı laf atmalar) "Kendinle karıştırıyorsun" ne demek? "Edep dışı bir konuşma." diyorum ben.

Başkan: Birleşime on dakika ara veriyorum.

DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER