Temelli: Yeni çözüm süreci başlayacak ama AKP'yle değil

Çözüm sürecinin başlayabileceği yönündeki iddiaları yorumlayan Temelli, "Yeni bir süreç başlayacak ama AKP ile başlamayacak." dedi. 23 Haziran seçimlerini de değerlendiren Temelli, "HDP seçmeni stratejik olarak İmamoğlu'na oy verecek" açıklaması yaptı.

Temelli: Yeni çözüm süreci başlayacak ama AKP'yle değil
 Nevşin Mengü ile Bire Bir yayınına konuk olan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukat yasağının kalkmasından HDP’nin 23 Haziran seçimlerindeki tutumuna kadar birçok soruya yanıt verdi. Yeni bir çözüm sürecinin başlayabileceği yönündeki iddiaları da değerlendiren Temelli, “Türkiye’de yeni bir süreç başlayacak ama AKP ile başlamayacak.” dedi.


DW Türkçe’nin Nevşin Mengü
 ile Bire Bir programına konuk olan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Öcalan’ın avukat yasağının kalkmasından HDP’nin 23 Haziran seçimlerindeki tutumuna kadar birçok soruya yanıt verdi. Temelli, Öcalan’ın da tüm hükümlülerin sahip olduğu haklardan yararlanması gerektiğini savundu. PKK lideri Abdullah Öcalan’ın sekiz yıl sonra avukatları tarafından ziyaret edilmesini değerlendiren Temelli, “Çok geç kalınmış bir karar, sekiz yıl boyunca avukatlarının görüşmemesi ciddi bir hak ihlaliydi” değerlendirmesini yaptı.

‘ÇÖZÜM SÜRECİ AKP İLE OLMAYACAK’

Abdullah Öcalan’a yönelik ziyareti değerlendiren Temelli, iktidara çok sayıda çağrıda bulunduklarını belirterek “Bu siyasete malzeme edilecek bir konu değil.” dedi. Öcalan’ın avukat yasağının kaldırılmasının ardından yeni bir çözüm sürecinin başlayabileceği yönündeki iddiaları da değerlendiren Temelli, “Türkiye’de yeni bir süreç başlayacak ama AKP ile başlamayacak. Gerçekten barış isteyen toplum bir süreç başlatacak. Bunu da demokrasi zeminini genişleterek başlatacak” dedi.

Eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın da aralarında olduğu 5 bin HDP’linin hapiste olduğuna dikkat çeken Temelli, “Bu beş bin HDP’liyi içeride tutan şey savcıların ve yargıçların yorumu, bir yasa değil” diye konuştu.

‘HDP SEÇMENİ İMAMOĞLU’YU DESTEKLİYOR’

Seçimde Ekrem İmamoğlu’nun mağdur edildiğini ifade eden Temelli, “İmamoğlu’na desteğimiz bir demokrasi ittifakı anlayışıyla var ettiğimiz bir destektir. Yoksa herhangi bir sandık sonucuna endeksli bir destekli değildir” dedi. Temelli, İmamoğlu’ya olan desteğinin biraz daha artmasını beklediklerini söyledi. HDP seçmeninin stratejik olarak İmamoğlu’ya oy verdiğini belirten Temelli, “HDP seçmeni İmamoğlu ile yeni tanıştı. İmamoğlu da bu oyların hakkını umarım verecektir” diye konuştu.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2019, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER