TKDP ve KADEP birleşti

TKDP ile KADEP’in birleşme kararı aldığı, bugün Diyarbakır’da bir otelde yapılan toplantıyla açıklandı. Toplantıda konuşan Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin partisi KDP’nin yöneticisi Ali Avni, “Hayalimiz olan Kürdistan’ın bağımsızlığına çok yakınız ve gerçekleştireceğiz” dedi.

TKDP ve KADEP birleşti

Türkiye’de isminde ‘Kürdistan’ kelimesi bulunan ilk parti olan Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (TKDP) ile vefat eden eski milletvekili Şerafettin Elçi tarafından kurulan Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) birleşme kararı aldı.

KADEP’in  bundan Sonra T-KDP çatısı altında siyaset yapma kararı, Diyarbakır’da yapılan toplantıyla açıklandı.

Toplantı salonuna Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrakları, Molla Mustafa Barzani ve Mesut Barzani’nin fotoğrafları asıldı.

T-KDP Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, “Kürdistan mücadelesini birlikte yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

Mesut Barzani adına katıldığını belirten KDP yöneticisi Ali Avni, iki partinin birleşmesi ve ortak hareket etme kararının sevindirici olduğunu söyledi.

Basın toplantısına Mesut Barzani adına katıldığı belirtilen Ali Awni, “İki partinin birleşmesi ve ortak hareket etme kararı alması bizi sevindirdi. Onları kutlamak için geldik. Herkeste artık birlik olmamızı istiyor. Bu birlik gerekliydi” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2016, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER