TSK: Menbiç yakınlarında devriye faaliyeti başadı

TSK, ABD ile üzerinde uzlaşılan yol haritası kapsamında Menbic'in çevresinde ortak koordinasyon çalışmalarına başladı. Menbic'in dış mahallelerinde, TSK'ye ait zırhlı araçlar ortak devriye koordinasyon faaliyeti için çalışmalara başladı. Başbakan Yıldırım "Türk askeri bugün Münbiç'te göreve başladı" dedi. Konuya ilişkin TSK'dan da açıklama geldi.

TSK: Menbiç yakınlarında devriye faaliyeti başadı
Türkiye ile ABD arasında yapılan Menbic anlaşmasının aşamalarından biri olan ortak devriye gücü için çalışmaların başladığı belirtildi. Türk askerinin Menbic’in dışında devriye gezdiği görüntüler yayımlanırken, Anadolu Ajansı’nın Suriye-Ortadoğu muhabiri Levent Tok Menbic çevresinde görülen zırhlı araçlar için “Bir test sürüşü diyebiliriz” dedi.


Buna göre, ABD ile anlaşma çerçevesinde kurulacak ortak devriye için koordinasyon faaliyetleri başlatıldı. Zırhlı araçların Sajur Çayı boyunca devriye gezdikten sonra geri döndüğü belirtildi.

Başbakan Binali Yıldırım da “Türk askeri bugün Münbiç’te göreve başladı” dedi.

Genelkurmay Başkanlığı da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Menbiç arasında kalan hatta devriye faaliyetlerine başlandığını açıkladı.

GENELKURMAYDAN AÇIKLAMA

TSK tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Daha önce mutabık kalınmış Menbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Menbiç arasında kalan hatta TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından 18 Haziran 2018 tarihinden itibaren bağımsız devriye faaliyetlerine başlanmıştır.”

NE OLMUŞTU?

Menbic 2016 yılında YPG tarafından IŞİD’den alınmıştı. Kent ilerleyen süreçte Ankara-Washington arasında bir gerilim unsuruna dönüşmüş; Türkiye, YPG’nin kentten çıkarılmasını istemişti. Aylar süren görüşmelerin ardından, haziran başında tarafların üç aşamalı bir yol haritası üzerinde uzlaştığı açıklanmıştı. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2018, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER