'Türkiye büyük askeri operasyon başlatacak'

Rusya merkezli Stratejik Kültür Vakfı adlı kuruluş, 'Türkiye eylülde büyük askeri operasyon başlatacak' başlıklı bir rapor yayımladı. Raporda, 13-15 Eylül'de yapılması planlanan Astana müzakerelerinin hemen ardından TSK'nin İdlib'e askeri harekat başlatacağı öne sürüldü.

'Türkiye büyük askeri operasyon başlatacak'
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bayram öncesi yaptığı “Fırat Kalkanı benzeri daha kapsamlı bir harekat yapılacak” açıklaması Rusya’nın da gündemine girdi. Türkiye’nin Suriye topraklarındaki İdlib’e askeri harekat düzenleyeceği, Rusya ve İran’ın da destek vereceği belirtiliyor.


Rusya merkezli Stratejik Kültür Vakfı adlı kuruluş, ‘Türkiye eylülde büyük askeri operasyon başlatacak” başlıklı bir rapor yayımladı. Raporda, 13-15 Eylül’de yapılması planlanan Astana müzakerelerinin bir sonraki ayağının hemen ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) İdlib’e operasyon düzenleyeceği öne sürüldü.

ÖNCE HAVA BOMBARDIMANI SONRA ÇATIŞMASIZ BÖLGE

Operasyonun, Özgür Suriye Ordusu bileşenlerini İdlib’den çıkaran El Kaide bağlantılı Hayat Tahrir el Şam (HTS) örgütüne yönelik olacağı ve İran ile Rusya’nın da bu operasyona destek vereceği öne sürüldü. Türk jetlerinin, İdlib’in kuzeyini bombalayacağı ve Türkiye’nin hava sahasını insansız hava araçlarına açacağını aktaran rapor, bombardımanın ardından Türk askerinin de İdlib’e girerek burada çatışmasız bölge oluşturacağını yazdı.

İRAN VE RUSYA DA GÜNEYDEN HAREKETE GEÇECEK

Ankara ve Moskova’nın, İdlib’de çatışmasız bölge kurma kararını haziran ayında açıkladığını hatırlatan Stratejik Kültük Vakfı, Türk askeri İdlib’in kuzeyinde ilerlerken Rusya ve İran’ın da bölgenin güneyinde operasyon düzenleyeceğini aktardı.

Rapora göre İranlı üst düzey isimlerin Türkiye ziyaretlerinde İdlib operasyonu ve YPG’nin kontrolünde olan Afrin’in durumu masaya yatırıldı. Türkiye ile Rusya’nın S-400 hava savunma sistemi satış anlaşmasına varması ve Suriye’nin diğer bölgelerindeki çatışmaların azalması, İdlib operasyonunun gerçekleşme ihtimalini artıran diğer gelişmeler olarak sunuldu. (Kaynak: Sabah)

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2017, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER