'Vali İdris Akbıyık Kütüphanesi ve Etüt Merkezi' açıldı

'Vali İdris Akbıyık Kütüphanesi ve Etüt Merkezi' açıldı Hakkari'de 'Bir Kitap Bir İnsan' projesi kapsamında "Vali İdris Akbıyık Kütüphanesi ve Etüt Merkezi" açıldı.

'Vali İdris Akbıyık Kütüphanesi ve Etüt Merkezi' açıldı

Açılışa Vali İdris Akbıyık, eşi Sevim Akbıyık, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, eşi Gökşen Pınar, Vali Yardımcısı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğu, Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Hakkâri Sanayi ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Veli Kaya, belediye çalışanları ve öğlenciler katıldı.

 Adına açılan “İdris Akbıyık kütüphanesi ve etüt merkezi” açılışından konuşan Vali Akbıyık Hakkari'de birinci meselenin eğitim olduğunu söyledi.

Resim

Vali Akbıyık, ”Eğitimin kalitesi ve içeriğini geliştirmek için tüm çabaları valilik olarak, belediye olarak yerine getirmeye çalışıyoruz.' Hakkari’ de şuana kadar 110 kütüphane Cumhurbaşkanımız eşleri Sayın Emine Erdoğan'ının hanımefendinin başlatmış olduğu kampanya çerçevesinde 'Kütüphanesi Okul Kalması ' kampanyası çerçevesinde 2 ay Hakkarili hayırseverlerin desteği ile kurduk. Bizde böyle bir kütüphane ve etüt merkezini öğrencilerimizin hizmetine sunacağız.

Resim

Hakkari'de eğitim çok iyi gidiyor. Hem kalite artıyor hem de fiziksel eksiklerimiz gideriyoruz. Bir taraftan beceri tasarım atölyelerini yapıyoruz. Bir taraftan da kütüphaneler yapıyoruz. Bütün amacımız burada çocuklarımızın dünyada olan, gelişmiş ülkelerde olan eğitimlerden mahrum kalmamasıdır.

Buna inanıyoruz Hakkari'de çok önemli bilim adamları çıkacak. Bu duygu düşüncelerle kütüphanemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Vali Akbıyık ve berberindekiler kütüphane kitap okuyan çocuklara tablet hediye ederek, kütüphane söyleşilerinin ilkini öğrencilerle gerçekleştirdi. Burada da okumanın önemine değinen Vali Akbıyık, bul bul kitap okuyun dedi.

Resim

 Vali Akbıyık, belediye ek binasında bulunan kursları da ziyaret ederek, belediye başkan yardımcısı Hamit Zibek ile masa tenisi maçı yaptı. 

Vali yakında açılışı yapılacak olan Herkari kadın kooperatifi yöresel ürün pazarı ziyaret ederek başarılar diledi. / Hakkari Objektif Haber

Resim

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER