Yeni yılın ilk fezlekeleri: HDP 20, CHP 1

Milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılması için yeni yılın ilk fezlekeleri Meclis’e geldi. Toplam 21 yeni fezlekenin 20’si HDP milletvekilleri hakkında düzenlendi.

Yeni yılın ilk fezlekeleri: HDP 20, CHP 1
Yasama dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis’e 21 yeni fezleke geldi. 4 Ocak 2019’da Meclis Başkanlığına gönderilen fezlekeler Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon’a havale edildi.


9 HDP VEKİLİ HAKKINDA 20 FEZLEKE

Yeni yılda gelen 21 fezlekenin dağılımına göre 9 HDP milletvekili hakkında 20 fezleke düzenlendi. Bu fezlekelerden 5’i Diyarbakır Sur’daki sokağa çıkma yasağı döneminde evini terk etmeyen, daha sonra çocuğuyla tutuklanarak cezaevine gönderilmesiyle adı duyulan Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun hakkında düzenlendi.

HDP Diyarbakır Milletvekilleri Semra Güzel, Dersim Dağ için 3’er, Salihe Aydeniz, Adnan Selçuk Mızraklı ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran için 2’şer fezleke hazırlandı. Ayrıca HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir ve Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer hakkında da birer fezleke düzenlendi.

CHP’Lİ TEZCAN HAKKINDA FEZLEKE

Cumhurbaşkanlığınca Meclis’e gönderilen yasama dokunulmazlığının kaldırılması fezlekelerinden biri de CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan hakkında oldu. Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon’un 25 Aralık 2018 verilerine göre Meclis’e 120 milletvekili için 401 fezleke gönderildi. 19 HDP milletvekili hakkında 215, 95 CHP milletvekili hakkında 180 fezleke bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2019, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER