Yıldırım: 'İmamoğlu 25 bin civarında bizden fazla almış'

Binali Yıldırım, "Yaklaşık olarak 25 bin civarında rakip aday Ekrem İmamoğlu bizden daha fazla oy almış gözüküyor" dedi ve ekledi: "319 bin 500 iptal oy var aradaki fark 25 bin. 10 katından fazla iptal oylar aradaki farkın 10 katından fazla gözüküyor. Yapılan bazı usulsüzlükler hatalı girişler var. YSK mazbatayı kime verirsen başkan o olacak."

Yıldırım: 'İmamoğlu 25 bin civarında bizden fazla almış'

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Binali Yıldırım, rakibi Ekrem İmamoğlu’nun oyunun kendisinden fazla göründüğünü söyledi. Yıldırım, “‘İstanbul için henüz sayım devam ediyor. Şu an itibariyle 14 sandık daha sayılacak. Yaklaşık olarak 25 bin civarında rakip aday Ekrem İmamoğlu bizden daha fazla oy almış gözüküyor” dedi. Yıldırım şöyle konuştu:

“İstanbul için henüz sayım devam ediyor. Şu an itibariyle 14 sandık daha sayılacak. Yaklaşık olarak 25 bin civarında rakip aday Ekrem İmamoğlu bizden daha fazla oy almış gözüküyor. 319 bin 500 iptal oy var, aradaki fark 25 bin. 10 katından fazla iptal oylar, aradaki farkın 10 katından fazla gözüküyor. Yapılan bazı usulsüzlükler hatalı girişler var. YSK mazbatayı kime verirsen başkan ol olacak biz tebrik etmesini biliriz sürecin de devam ettiğini söylemekte fayda var. İmamoğlu 2014’ü örnek veriyor ama bir şeyi eksik bırakıyor 2014 seçiminde iptal oylar 440 bin aradaki fark 660 bindi. Burada iptal oylar aradaki farkın 10,5 katı. Bu sonucu çok değiştirebilir. 31 bin 136 sandık var her sandıkta 1 tane oy yanlış yazılmış olsa bu 31 bin 136 eder ki bu da aradaki farktan daha fazla. İstanbul halkına teşekkür ediyorum kazanan kim olursa olsun çok güzel bir seçim kampanyası geçirdik. İstanbullular bizi can kulağıyla dinlediler bize güvendiler. Teşkilatımız Cumhur İttifakı olarak AK Parti MHP il başkanlarımız kadın kollarımız gençlik kollarımız yine MHP’nin il teşkilatı ülkü ocakları canla başla çalıştık bu süreci tamamladık. İstanbul halkının takdiridir.” (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2019, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER