YSK Başkanı: Ümidimiz sonuçları saat 24.00'ten önce açıklamak

YSK Başkanı Sadi Güven 'seçimle ilgili her türlü çalışmayı tamamladık.' dedi. Güven "Ümidimiz saat 24.00'ten önce açıklamak." bilgilerini paylaştı.

YSK Başkanı: Ümidimiz sonuçları saat 24.00'ten önce açıklamak
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 60 ülkedeki 123 temsilcilikte kullanılan ve tamamı Türkiye’ye getirilen oyların saklandığı ATO Kongre Merkezi’nde incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından Güven, yarın yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimiyle ilgili açıklama yaptı. Her türlü çalışmanın tamamlandığını belirten Güven “Halkıma sükunet tavsiye ediyorum. Sandıkların başında siyasi partilerin temsilcilerinin bulunması gerekir. Onların tutmuş olduğu tutanaklar taranmak suretiyle YSK’ye geldiği anda biz aynı zamanda siyasi partilere de bu tutanakları, sonuçları gönderiyoruz. YSK’nin yapmış olduğu iş bu, oyları saymak değil.” dedi.

YSK Başkanı Güven, Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan, Özbekistan, Hindistan, Pakistan’dan gelen gözlemcilerin oluşturduğu gözelmecilere seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

‘ÜMİDİMİZ SONUÇLARI 24.00’TEN ÖNCE AÇIKLAMAK’

Sadi Güven, “İnşallah akşam da sağlıklı bir şekilde sonuçları açıklarız. Geçen seçimlerde aşağı yukarı saat 23.00 civarında açıkladık. Yine ümidimiz saat 24.00’ten önce açıklamak.” bilgilerini paylaştı.  (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2018, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER