Yüksekdağ: Halkların denklemini kuracağız

Partisinin İstanbul İl Kongresine katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "İstanbul'un en güzel resmi bugün burada. Bu güzel kentin güzelliklerinden birini daha siz yarattınız" dedi.

Yüksekdağ: Halkların denklemini kuracağız
HDP İstanbul İl Kongresi'nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, HDP'nin ezilenlerin gücünü açığa çıkardığına dikkat çekti, "Cumhurbaşkanı seçimlerinde, kurdukları denklemler istedikleri gibi yaşamda karşılığını bulacak, sandılar. Ama o seçimlerde, sizler, bu diktatörlük heveslilerine çok iyi bir yanıt verdiniz. Çumhurbaşkanlığı seçimlerinde onların denklemini bozduk. Bu seçimlerde ise halkların denklemini kuracağız" dedi.


Partisinin İstanbul İl Kongresine katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "İstanbul'un en güzel resmi bugün burada. Bu güzel kentin güzelliklerinden birini daha siz yarattınız" diyerek konuşmasına başladı.

“Bütün Türkiye halklarının geleceğe açılan kapısını oluşturuyorsunuz" diye seslenen Yüksekdağ, "Kobanê‘den İstanbul'a kadar bütün ezilenlerin eşitlik ve özgürlük mücadelesinde şekillendi. artık yeni bir geleceğe doğru yol alıyoruz. Gezi'den Kobanê'ye kadar halklarımızın güçlenen gelişen gelecek mücadelesi var" dedi. 

Bütün ezilenlerin, hak ve adalet arayışı içinde olanların sesi ve iradesi olmak için yola çıktıklarını hatırlatan Yüksekdağ, "Bu zamana kadar bu sesi kısacaklarını, bu sesin kendisini gösteremeyeceğini sanıyorlardı. Ancak geride bıraktığımız bir yıl, HDP ve barış mücadelesinin büyüdüğü bir yıl oldu" diye konuştu.

HDP'ye yönelik saldırılara dikkat çeken Yüksekdağ, "Kurdukları karanlıkla halklarımızın üzerinde iktidar kuracaklarını sanıyorlar. Baskıdan ve diktatörlükten medet uman siyasi iktidar, değil sarayları, en büyük karargahları yapsa halkın öfkesinden kurtulamaz. Halklarımızın barış ve özgürlük mücadelesi, onlarca iktidarı yıkıp gitti. Tiranlar o sevdikleri iktidarlarından oldu" dedi.

"Bugüne kadar bize güçsüzlük olara dayatılan ezilmişliğimizin büyük bir güç olduğunu keşfettik" diyen Yüksekdağ, "Bugün artık ezilenlerin sesi konuşacak siyasette. HDP ezilenlerin siyasetini yaparak buralara geldi. Cumhurbaşkanı seçimlerinde, kurdukları denklemler istedikleri gibi yaşamda karşılığını bulacak, sandılar. Ama o seçimlerde, sizler, bu diktatörlük heveslilerine çok iyi bir yanıt verdiniz. Çumhurbaşkanlığı seçimlerinde onların denklemini bozduk. Bugün ise seçimlerde halkların denklerini kuracağız. Halktan, adaletten, barıştan yana denge olacak bu. Türkiye halklarının ihtiyaç duyduğu yeni demokratik denge de HDP'dedir" diye belirtti.

'DİRENİŞLE YENİ YAŞAMA CAN VERECEĞİZ"

AKP'nin kadın düşmanı yönüne dikkat çeken Yüksekdağ, "Kadınlar annelikle bir çocuğa can verirler. Ama kadınlar, bugün Kobanê'de, Şengal'de bütün direniş alanlarında bu köleleştirilmeye çalışılan topraklara ve halklara, yeni yaşama can veriyorlar. Bizler, bütün kadınlar, direnişle yeni yaşama can vereceğiz. Bizim en büyük gücümüz, en büyük kariyerimiz budur, direnişçi duruşumuzdur" dedi.

Seçim barajına dikkat çeken Yüksekdağ, "Altında kalalım diye baraj yaptılar. Ancak bilmiyorlar ki, barajın altında onlar kalacak. Biz o barajı yıkacağız ve yıkıntıların altında siz kalacaksınız" diye siyasi iktidara seslendi. Partisine dönük baskı ve engellere dikkat çeken HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, "O darbe artığı barajı da aşmasını bileceğiz" dedi. 

"Onların fıtratında demokratikleşme ve insani bir anlayışı geliştirmek yok" diyen Yüksekdağ, şöyle konuştu: "Biz çekirdekten demokrasi ve özgürlük mücadelesinde büyümüş bir gelenek olarak, türkiye'yi demokrasiye götüreceğiz. Barajı da biz kaldıracağız, bu faşist anayasayı da biz kaldıracağız. Barışı da biz getireceğiz. Alevi sorununu da biz çözeceğiz. Biz iddialıyız. Çünkü bize sunulan icazet alanlarında değil, dişimizle tırnağımızla siyaset yaptık. Bütün Türkiye halklarına verilmeyeni almak için yeniden yola çıkıyoruz. Yeni yaşamı, barışı ve özgürlüğü alacağız."

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER