Türkiye için soğuk hava uyarısı

Türkiye’de bugün öğle saatlerinden itibaren çok soğuk ve yağışlı hava etkili olacak.

Türkiye için soğuk hava uyarısı

Bugün öğle saatlerinden itibaren Türkiye, Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek çok soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Hava sıcaklıkları 8 ila 12 derece arasında düşecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara Bölgesi için don uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın bugün öğle saatlerinden itibaren yurda gireceğini söyledi. Soğuk havanın ilk gününde Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz’de yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve İç Ege’de karla karışık yağmur ve kar görülecek.

Hemen her bölgeye uğrayacak olan karlı ve yağışlı havanın, hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı tahminlere göre, Marmara ve Ege Bölgesi’nde de dondurucu soğuklar oluşacak ve gece sıcaklıkları sıfırın altında 10 dereceye kadar düşecek.

Hafta içinde Bursa ve Balıkesir’de gece en düşük sıcaklığın, sıfırın altında 10, Çanakkale’de 5, Yalova’da 4 ve İstanbul’da 2 dereceye kadar inmesi bekleniyor.

İzmir’de ise gece en düşük sıcaklığın sıfırın altında 4, Manisa’da 6 ve Aydın’da ise 2 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Marmara’da gündüz en yüksek hava sıcaklığının da 2 ila sıfırın altında 2 derece olacağı öngörülüyor.

Öte yandan, Hakkari’de etkili olan kar yağışı, merkeze bağlı 10 yerleşim yerinin yolunu ulaşıma kapattı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2015, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER