Ders verdiği okulda şimdi mevzi tutuyor

DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye saldırısından önce öğretmenlik yaptığı okulda şimdi mevzi tutan Ahmed Eli, “Kobanê'nin çocuklarına özgür bir gelecek sunmak zorundayız. Kobanê'nin özgürlüğü için Kobanêlilerin direnişe öncülük etmesi gerekiyor” dedi.

Ders verdiği okulda şimdi mevzi tutuyor

DAİŞ'in saldırısından önce Doğu Botan Mahallesi'ndeki Yermuk Okulu'nda öğretmenlik yapan Ahmed Eli, saldırıların başlamasıyla birlikte Kobanê'de kalarak direnişe katıldı. YPG güçlerinin son bir ay içerisinde başlattığı hamleler kapsamında Yermuk Okulu'nun özgürleştirilmesi ardından Eli, daha önce ders verdiği okula gelerek mevzi tutmaya başladı.

“Kobanê'ye saldırılar başlamadan evvel şu anda bulunduğumuz okulda öğretmenlik yapıyordum” diyen Ahmed Eli, şunları söyledi: "Saldırılar başladıktan sonra benim gibi öğretmenlik yapan eşim ve kızım Kuzey Kürdistan'a geçti. Ben Kobanê'den hiç ayrılmadım, direnişe katıldım. Saldırı başlamadan önce Avrupa vizesi almıştık ve eşimle birlikte Avrupa'ya gidecektik ancak saldırı başlayınca bu kararımdan vazgeçtim. Eşim ile de konuştum ve bu durumda ülkemiz ve özgürlüğümüz saldırı altındayken gitmeyeceğimi söyledim. Bu kararımı eşim de onayladı ve ben burada kaldım.”

BU OKULDA ANILARIM VAR

Önceden öğretmenlik yaptığı, çocuklara ders verdiği okulun koridorlarında, dersliklerinde şimdi oluşturulan mevzilerde DAİŞ çetesine karşı direndiğini ifade eden Eli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yermuk Okulu olarak bilinen bu okul 10 gün önce özgürleştirildi. Ben de hemen buraya geldim ve okulda mevzi tutmak istediğimi arkadaşlara bildirdim. Çünkü bu okulda anılarım var ve öğretmenlik yaptığım okulumu savunmak istedim. Ders verdiğim sıraların, dersliklerin bu durumunu görünce üzülüyorum ve daha fazla direnmem gerektiğini düşünüyorum.”

ÇOCUKLARA KARŞI SORUMLULUK

Saldırı başladıktan sonra buradan giden öğretmen arkadaşlarının geri dönmesinin isteyen Eli, “Öğrencilerimize karşı, Kobanê'nin çocuklarına karşı sorumluluklarımız var. Çocuklarımıza özgür ve eğitimlerini yapabilecekleri bir ortam sunmak zorundayız, aksi halde tarih ve insanlık karşısında utanç duyacağız. Öğretmen arkadaşlarım buraya gelsinler, birlikte direnelim. Kobanê'yi ve Kobanê'nin çocuklarını savunalım” şeklinde konuştu.

Öğretmen arkadaşlarının burada yapabileceği çok iş olduğunu sözlerine ekleyen Ahmed Eli, şöyle devam etti: “Burada sadece savaşmak gerekmiyor. Bunun dışında yapılabilecek çok iş var. Çocuklar var, yaşlı insanlar var burada. Binlerce sivil insanın ihtiyaçları var. Arkadaşlarım buraya gelerek bu konularda hizmet sunabilirler.”

KOBANÊLİLER ÖNCÜLÜK ETMELİ

Kobanê'ye gelerek direnişe destek verenler olduğunu hatırlatan Eli, “Ancak Kobanê'yi, Kobanêlilerin mücadelesi özgürleştirir. Kendi vatanımızı, toprağımızı biz özgürleştiremezsek kimse özgürleştiremez. Bu yüzden tüm Kobanêli gençler ve özellikle de meslektaşlarım olan öğretmenlere Kobanê'ye gelerek direnişe katılmaları çağrısı yapıyorum'' diye ekledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER