Ali Hamaneyi'ye mektup yazan 3 Kürt öğrenci kayıp

İran dini lideri Ali Huseyni Hamaneyi’ye mektup yazdıkları için tutuklanan 3 Kürt öğrenciden haber alınamıyor. Genç kadın öğrenciler İran’daki kadınların durumu ve cezaevlerindeki kötü muameleye dikkat çeken mektup ardından itlaat tarafından gözaltına alınmışlardı.

Ali Hamaneyi'ye mektup yazan 3 Kürt öğrenci kayıp

İran rejim güçleri tarafından gözaltına alınan her 3 öğrenci de Doğu Kürdistanlı. Şilan, Kewser Rehmanipur ve Çınur Ebbasi Tahran’da öğrenim görürken, Ayetullah Ali Hamaneyi’ye İran’da siyasi tutsakların kötüye giden durumları ve kadın hakları konusunda yazdıkları mektuptan sonra istihbarat teşkilatı İtlaat tarafından gözaltına alındı.

Perşembe günü Tahran’da gerçekleştiği belirtilen gözaltı esnasında kadın öğrencilere ait eşyaların da götürüldüğünü dile getiren yerel kaynaklar, üç genç kadının akıbeti konusunda kaygılarını dile getirdi.

İki hafta önce 18 sivil aktivist, insan hakları savunucusu ve öğrencinin imzasını taşıyan mektup dini lider Hameneyi’nin yanı sıra İran Meclisi’ne de gönderilmişti. Mektupların yerine ulaşması ardından gözaltına alınanların götürüldükleri yer hakkında her hangi bir resmi açıklama yapılmadı. Her üç genç kadının hayatından endişe ediliyor. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER