Murat Bozlak için Ankara'da tören yapılacak

Tedavi gördüğü Güven Hastanesi’nde dün akşam hayatını kaybeden HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak için DBP Genel Merkezi önünde cenaze töreni yapılacak.

Murat Bozlak için Ankara'da tören yapılacak

Uzun süredir kanser tedavisi gören Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Murat Bozlak tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesi’nde yaşamını yitirmişti. Bozlak için yarın saat 10.00’da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezde cenaze töreni yapılacak.

Törenin ardından saat 11.00’da Bozlak’ın cenazesi memleketi olan Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinin Aktaş köyüne doğru yola çıkarılacak.  Cenazenin ikindi namazına müteakip toprağa verilmesi bekleniyor.

Bozlak’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) tören istememesi nedeniyle mecliste tören yapılmayacak.

Ayrıca Bozlak için köyde ailesi tarafından 3 gün boyunca taziyeler kabul edilecek.

Bozlak için taziye mesajları:

Halkların Demokratik Partisi (HDP)

“Uzun süredir kanser tedavisi gören Adana Milletvekilimiz, eski HADEP Genel Başkanı Sayın Murat Bozlak, bu akşam saat 19:50’de Ankara’daki Güven Hastanesi’nde ne yazık ki yaşam mücadelesini kaybetmiştir.

“Milletvekilimize Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve tüm partililerimize, halkımıza başsağlığı diliyoruz.”

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)

“Değerli arkadaşımız, yoldaşımız Murat Bozlak’ın içerisinden geldiğimiz mücadele geleneğinde çok büyük bir emeği olmuştur. Emek vermekten ve bedel ödemekten hiçbir zaman kaçınmayan, mücadeleyi her zaman büyütmeye ve geliştirmeye çalışan arkadaşımızın mücadelemiz karşısındaki onurlu ve sağlam duruşu bizler açısından her zaman örnek teşkil etmiştir. Yaşama olan bağlılığını ve özgür yaşamı yaratma noktasındaki istikrarlı duruşunu her zaman korumayı bilmiştir.”

Alevi Dernekleri Federasyonu (FEDA)

“Kürt halkının demokratik hakları ve Türkiye’nin demokrasi mücadelesinde aktif bir rol üstlenen Bozlak, bu mücadele yıllarında çeşitli saldırılara uğradı.

“Murat Bozlak’a rahmet diliyoruz. Tüm ailesine, Kürt halkına, Kürdistan ve Türkiye Demokrasi mücadelesindeki tüm dava arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak’ın vefatı nedeniyle ailesine ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a taziye dileklerini iletti.

Erdoğan, önce Bozlak’ın eşi ve oğlu, ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile telefonla görüşerek başsağlığı diledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2015, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER