Urfa'da yasa dışı dinleme operasyonu

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, Urfa merkezli 12 ilde operasyon düzenlendi. Aralarında şube müdürlerinin de bulunduğu 14 istihbarat polisi gözaltına alındı.

Urfa'da yasa dışı dinleme operasyonu

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı 2007 ile 2014 yılları arasında İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görev yapan polislerin, usulsüz evrak düzenleyerek farklı isimlerle IMEI numaraları üzerinden siyaset, iş ve spor camiasından isimleri yasa dışı dinlediği iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

12 ilde yürütülen operasyon kapsamında aralarında İstihbarat Şube Müdürleri, Emniyet Amiri ve Komiserlerin de bulunduğu 14 polis gözaltına alındı.

Operasyon, Urfa’nın yanı sıra tayini çıkan polisleri Gaziantep, Ankara, Erzincan, Afyon, Malatya, Eskişehir, Tekirdağ, Adana, Konya, Bayburt ve Sivas’ta gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 14 polisin Urfa’ya getirilmelerinin ardından sorgulanmalarına başlanacağı belirtildi.

Sabah saatlerinde de Antep Cumhuriyet Başsavcılığının yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında 8 ilde operasyon başlatılmış ve 15 polisin gözaltına alındığı belirtilmişti.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2015, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER