Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanları serbest bırakıldı

Mardin Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanları İsmail Ası ve Leyla Salman sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanları serbest bırakıldı

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne ilişkin başlatılan imza kampanyasına destek verdikleri gerekçesi ile gözaltına alınan Mardin Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanları İsmail Ası ve Leyla Salman sorgularının ardından serbest bırakıldı

Eşbaşkanlar Ası ve Salman Kızıltepe’de bu akşam kampanya çalışmalarını yürüttükleri sırada kampanyaya ilişkin Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nin yasaklama kararı olduğu gerekçesi ile gözaltına alındı.

Ası ve Salman Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

‘Artık bunlara son verilmeli’

Konuya ilişkin açıklama yapan Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı İsmail Ası, yaşanan çözüm sürecinin provake edilmek istendiğini belirtti.

“İmza kampanyasının yasaklandığına gerekçesiyle bizleri gözaltına aldılar. Halbuki herkesinde bildiği gibi devlet nezdinde Sayın Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeler vardır. Bizlerde yaşanan bu görüşmelere ve çözüm sürecine Sayın Abdullah Öcalan’ın katkı sağlayabileceğine inandığımız için partimizle beraber imza kampanyası başlattık.

“Oysa onlar sanki bu görüşmeleri görmek istemiyorlarmış gibi ve yaşan çözüm sürecini provoke etmek istercesine kampanyayı hem yasaklıyorlar hemde bizleri gözaltına alıyorlar.

“Bunların keyfi bir şekilde yapıldığına inanıyoruz. Bizler yaşanan çözüm sürecinin sadece Kürt halkı için değil tüm halklar için gerekli olduğuna ve buna herkesin katkı sağlaması gerektiğine inanıyoruz.”

Ası, aynı gerekçeden dolayı gözaltına alınan Batman belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel’in durumuna ilişkin olarak da yaşananların hukuksuzluk olduğunu ve artık bunlara bir son verilmesi gerektiğini söyledi.

Batman’daki gözaltılar 4’ü meclis üyesi 9 gözaltı

“Öcalan’a özgürlük” imza kampanyasını yürüten ve aralarında 4 belediye meclis üyesinin de bulunduğu 9 kişi, ‘örgüt propagandası yapmak’ ve ‘suçluyu övmek’ iddiasıyla polis tarafında gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2015, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER