Mücadeleleri sürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin taşeron firmalarında çalışırken sözleşmeleri bittiği için işten çıkartılan işçiler, 3 ay önce Özgür Çocuk Parkı'nda kurdukları direniş çadırında işe dönüş eylemlerini sürdürüyor.

Mücadeleleri sürüyor
Belediyeye hizmet veren farklı taşeron şirketlerde çalışan toplam bin 893 işçinin, sözleşmeleri bittiği gerekçesiyle işlerine son verildi. Hak arayışına başlayan işçiler 30 Eylül 2014'te merkez Akdeniz İlçesi'nde bulunan Özgür Çocuk Parkı'nda direniş çadırı kurup destek standı açtı. Soğuk havada da eylemlerine ara vermeyen işçiler, varilde yaktıkları odunla ısınmaya çalışıyor.

Zaman zaman yaptıkları eylemler sırasında gözaltına alınıp serbest bırakılan DİSK Genel-İş Sendikası Mersin Şubesi'ne bağlı işçiler, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz'dan 9 aylık süre içerisinde çıkarılan bin 893 işçiyi geri almasını istedi. 

MAHKEMELER İŞE GERİ DÖNÜŞ KARARI VERİYOR

270'e yakın işçinin işe iade davası açtığını belirten DİSK Genel İş Mersin Şube Mali Sekreteri Vakkas Kılınç, topladıkları imzaları da TBMM'ne göndereceklerini söyledi. Kılınç, "İşçilerin işe dönmesini arzu ediyoruz. Zaten, biten davalarda mahkemeler 'işe iade' karar veriyor. Başkan Kocamaz, 'Kimseyi işinden etmedim, işi bitti güle güle dedik' diyor. Bu koca bir yalan. Çünkü park, asfalt ve bahçe işleri bitmiyor. Çıksın kamuoyuna, '2 bin işçiyi ekmeğinden aşından ettim' desin. Ya da, madem kimseyi işinden etmiyor, atılan arkadaşları geri işe alsın" dedi.

KIZI LÖSEMİ HASTASI 

Büyükşehir Belediyesi'nde 2006 yılından bu yana park ve bahçeler işçisi olarak çalışan 41 yaşındaki Serkan Koku, işsiz kaldığı için lösemi hastası olan kızı 8 yaşındaki Sudenaz'ın tedavisi konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi. Koku, "Sayın Burhanettin Kocamaz göreve başladıktan sonra işsiz kaldık. İkinci darbeyi de kızımın lösemi hastası olduğunu öğrenince aldık. Burhanettin Kocamaz'a sesleniyorum. Bizi işimizden aşımızdan ederek şu çocuğun günahını vebalini nasıl ödeyeceksin? Ben hem maddi hem manevi olarak çok sıkıntı çekiyorum. Eğer vicdanın, insafın varsa bize işimizi aşımızı geri ver" diye konuştu.

Diğer işçiler ise işe dönünceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2015, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER