Kobani'de gönüllü doktorlara ve ilaca ihtiyaç var

DAİŞ çeteleri tarafından bombaların hedefi olan Kobanê’nin sağlık kuruluşları yerine kentte, binlerce sivile ve direnişte yaralanan direnişçilere kentlerini terk etmeyen Kobanêli doktorlar ve sağlık personeli tarafından sağlık hizmeti veriliyor

Kobani'de gönüllü doktorlara ve ilaca ihtiyaç var
DAİŞ çeteleri tarafından bombaların hedefi olan Kobanê’nin sağlık kuruluşları yerine kentte, binlerce sivile ve direnişte yaralanan direnişçilere kentlerini terk etmeyen Kobanêli doktorlar ve sağlık personeli tarafından sağlık hizmeti veriliyor. Kurulan geçici hastanede tıbbi malzeme, ilaç ve sağlık personeli ihtiyacı ise giderilmeyi bekliyor.


DAİŞ çetelerinin işgal girişimine karşı YPG/YPJ savaşçılarının tarihi direnişinin 114’üncü gününe girdiği Kobanê’de, yaralıların tedavisi ve binlerce sivile sağlık hizmeti kentlerini terk etmeyen Kobanêli doktorların ve halkın dayanışması ile oluşturulan hastanede sağlanıyor.  Tüm hastanelerin çete saldırılarında yıkıldığı, ya da çeteler tarafından işgal edildiği kentte, gönüllü doktorlar, oluşturdukları geçici hastanede hem çatışmalarda yaralanan YPG/YPJ savaşçılarının, hem çetelerin havan toplu saldırılarında yaralanan sivillerin tedavisini sağlayıp hastalanan sivillere sağlık hizmeti vermeye çalışıyor. Hastanede tedavi için gerekli tıbbi malzemeler ve ilaçlar ise, kentte saldırıya uğrayan hastanelerden kurtarılabilmiş ya da dayanışma sayesinde toplanmış.  Binlerce sivilin bulunduğu, çatışmalar ve DAİŞ çetelerinin saldırılarından dolayı yaralanmaların da çok olduğu kentte kurulan geçici hastanenin tıbbi malzeme, ilaç ve doktor ihtiyacı var.

TİBBİ MALZEME GEREKLİ

DAİŞ çetelerinin saldırılarına rağmen kentini terk etmeyen ve çetelerin saldırılarının başladığı günden bu yana hem YPG/YPJ savaşçılarına, hem de sivillere sağlık hizmeti veren gönüllü doktorlardan birisi olan Radyolog Dr. Mehmet Arif Elî,  çetelerin saldırılarının başladığı günden bu yana binlerce Kobanêliye hizmet verdikleri belirtti. Hastanelerinin çetelerin saldırılarına maruz kaldığını belirten Êli, daha sonra geçici olarak kurdukları ve sağlık hizmeti vermeye çalıştıkları merkezlerin de DAİŞ çetelerinin bombalarının hedefi olduğunu söyledi. Geçici olarak kurdukları ve sağlık hizmeti verdikleri şimdiki merkezin ise, dayanışma sayesinde oluştuğunu vurgulayan Elî, zor koşullar altında çalıştıklarını ve tıbbi malzeme ve teknik ekipman sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

DİRENİŞÇİLERE DE HİZMET VERİLİYOR

Kentte DAİŞ çetelerinin saldırılarına rağmen kentlerini terk etmeyen binlerce sivilin bulunduğunu ve çetelerin saldırılarıyla tüm alt yapının zarar gördüğüne dikkat çeken Elî, tüm bu sebepler ve kış koşullarının da hakim olması ile birlikte sağlık sorunlarının arttığını, bir kent için ihtiyaç duyulan her türlü sağlık malzemesi ve sağlık personeli ihtiyacının doğduğunu söyledi. Binlerce sivilin yanı sıra aylardır çok ağır şartlarda savaşan direnişçilere de sağlık hizmeti verdiklerini kaydeden Elî, bu sebeple ortaya çıkan tıbbi malzeme ihtiyacının giderilmesi noktasında herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

DOKTORLARA ÇAĞRI

Kenttin ihtiyaçları noktasında yardım kampanyalarını yürüten Heyva Sor a Kurdistan Kobanê yöneticisi Menaf Kitkanî ise, başta Kobanê’li doktorlar olmak üzere tüm duyarlı sağlık personellerini Kobanê’de olmaya çağırdı. Kentteki durum göz önünde bulundurulduğunda özellikle cerrahi, ortopedi, çocuk ve dahiliye doktoruna ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Kikanî, “Sağlıkçılarımıza buraya gelip Kobanê halkına hizmet vermeleri çağrısında bulunuyoruz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2015, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER