HDP: Demirtaş'ın sözleri çarpıtıldı

HDP yaptığı açıklamada Selahattin Demirtaş’ın İstanbul’daki kongrede yaptığı konuşmanın çarpıtıldığını belirterek “Konuşmada Ortadoğu’daki parçalanmışlığı ifade ederken kullandığı ‘dananın kuyruğu kopacak’ şeklindeki sözleri bazı medya organlarında çarpıtılmıştır” denildi.

HDP: Demirtaş'ın sözleri çarpıtıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Basın Bürosu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın İstanbul’daki kongrede yaptığı konuşmanın çarpıtıldığı belirtti.

HDP tarafından yapılan açıklamada “Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş’ın dün İstanbul kongresinde yapmış olduğu konuşmada Ortadoğu’daki parçalanmışlığı ifade ederken kullandığı ‘dananın kuyruğu kopacak’ şeklindeki sözleri bazı medya organlarında çarpıtılarak yer almaktadır” ifadelerine yer verildi.

Demirtaş’ın Ortadoğu’ya emperyalist müdahalelere izin verilmeyeceğine yönelik vurguda bulunduğunu belirten açıklamada, 100 yıl önce emperyalistlerin Ortadoğu’yu tarumar ettiğine dikkat çekildiği belirtildi. Cümlede geçen “biz” ifadesinin ezilen halkları, “onlar” ifadesinin de emperyalist güçleri tanımlandığının ifade edildiği açıklamada, bu değerlendirmelerin bazı yayın organlarında çarpıtıldığı gibi çözüm süreciyle bağlantısının olmadığı belirtildi.

HDP Dermirtaş’ın sözlerini ise şu şekilde aktardı:

“Geldiğimiz nokta bu mücadelede artık dananın kuyruğunun kopacağı yerdir. Yüz yıl önce coğrafyamızda Ortadoğu’da bir kez daha bu şekilde dizayn süreçleri yaşanıyordu. Bir kez daha bizim kaderimizi, bize sormadan bize rağmen çizmişlerdi. Ama bugün buna fırsat vermeyeceğiz. Dananın kuyruğu kopacaksa bunun yüz yıl önceki gibi kuyruk değil dana bizde kalacak. Bizi Suriye’deki gibi paramparça etmek isteyecekler. Kürt Türk ile Arap’la aynı binada aynı şehirde yaşayamaz hale gelirse o zaman işte emperyalistlere ekmek çıkacak.”

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2015, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER