Karantina bitti 42 kişi serbest: Doğduğum odada karantinada kaldım

Çin'den tahliye edilen 42 kişiden alınan tüm testler negatif çıktı. 42 kişi 14 günlük karantina sonrası taburcu edildi. Karantinadan çıkanlardan Meltem Soylu, Vuhan'daki karantina bittikten sonra tekrar giderek eğitimini tamamlamak istediğini söylerken, Burcu Öner ise doğduğu odada karantinada kaldığını söyledi.

Karantina bitti 42 kişi serbest: Doğduğum odada karantinada kaldım
Çin’de yaşanan korona virüs salgını nedeniyle TSK’ye ait kargo uçağıyla Vuhan’dan tahliye edilen 42 yolcu ve mürettebata 14 gün boyunca uygulanan karantina sona erdi. Çin’nden gelenlerin kontrol altında tutuldukları Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde alınan tüm testler negatif çıktı.

Koronavirüs salgının yayıldığı Çin’in Wuhan kentinden tahliye edilerek Ankara’ya getirilen 42 kişi için 14 günlük karantina süresi doldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca karantina sürecine ve gözetim altında tutulan 42 kişi hakkında açıklama yaptı.

Taburcu edilen Meltem Soylu, “Vuhan’da doktora öğrencisiydim. Karantina haberi ile büyük bir şok yaşadık. Hiçbir şekilde ulaşım için bir vasıta bulamadık. Operasyon çok başarılı bir şekilde yürütüldü. Ulaşımın tamamen durduğu bir şehirde bizi ülkemize getirdiler. Vuhan’daki karantina süreci bittikten sonra tekrar giderek eğitimi tamamlamak istiyorum. Vuhan’daki arkadaşlarımla görüştüğümde çok karamsarlar” dedi.

‘DOĞDUĞUM ODADA KALDIM’

Karantinada kalan İngilizce öğretmeni Burcu Öner ise, “Şu anda 15 günümüzü tamamladık, harika bir süreçti. Beklemediğimiz sürprizler de yapıldı; doğum günü sürprizi gibi. Devletimize ve sağlık bakanımıza teşekkür ediyorum. Ben şu anda Anıtkabir’e gitmeyi düşünüyorum. Hepimiz Wuhan’dan geldik. Wuhan’da ben İngilizce öğretmeni olarak çalışıyordum. Ama şu andan itibaren pek mümkün görünmüyor. Enteresan bir şey oldu. Anneme söylediğim zaman, ‘Ankara’ya gideceğiz, bu hastanede kalacağız’ dediğim zaman annem ‘ben seni orada dünyaya getirmiştim’ dedi. Odama çıktıktan sonra annem ‘üçüncü kat 307 numaralı odada kalmıştım’ dedi, ben de aynı odadaydım. Milyonda bir gerçekleşecek bir olay gerçekleşti.”

Bakan Koca da açıklamasında 14 günlük zaman dilimde hastalık bulgusuna rastlanılmadığını belirterek şunları söyledi:

“İlk günden itibaren 3 günlük aldığımız tetkiklerde de bir bulguya rastlanmadı. Bugün çıkan sonuçların negatif olduğu yani korona virüsüne rastlanmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. 42 yolculardı. Ben kendileri ile, bütün vatandaşlarımızla görüştüm. 5 tane de çocuğumuz vardı. Bundan sonraki süreçte de normal hayatlarına devam edecekler. Yabancı ülke vatandaşları bir gün daha kalmak istediklerini belirttiler. Hastane ise kapatılmayacak, bir enfeksiyon hastanesi olarak kullanılacağını söyleyebiliriz.”

“Türkiye’de üretimi yapılacak korona virüs tanısı kitine de 2 ülkeden talep var. Bu süreçte kitler DSÖ doğrultusunda üretiliyor. Bir ülkeden 10 bin talebi bulunuyor. Bu kit 90 ila 120 dakika arasında sonuç verebiliyor. Almanya’da ve Fransa’da bulunan kitlerde 3 saati buluyor bu süre. Önümüzdeki günlerde de yurtdışına talebi karşılamak üzere yapılmış olacak. Kırgızistan ve Özbekistan bizden kit istedi. Türkiye’de kit üretiminde sorun olmayacağını söyleyebiliriz.”  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2020, 08:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER