Sağlık Bakanı Koca 10 Şubat'ta, Erdoğan 11 Şubat'ta aşı olacak

Korona virüsü aşısında ikinci dozun vurulmasına 11 Şubat'ta başlanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'e bu hafta ikinci doz aşıları yapılacak.

Sağlık Bakanı Koca 10 Şubat'ta, Erdoğan 11 Şubat'ta aşı olacak

Korona virüsüne karşı 13 Ocak'ta başlayan aşılamada ikinci dozun vakti geldi. İlk olarak 13 Ocak'ta aşı olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ikinci dozu 10 Şubat'ta vurulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 Şubat'ta, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise 12 Şubat'ta ikinci doz aşıları vurulacaklar. Sırası geldiğinde aşı olmayı tercih eden 72 yaşındaki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise ilk dozu olması mümkün. Bu hafta risk gruplarında aşılama sırası doğrultusunda 70-74 yaş arası vatandaşların ilk dozları uygulanacak.

Sağlık Bakanlığı’nın Çin’den 30 Aralık 2020’de getirdiği ilk parti 3 milyon doz Sinovac aşısının yaklaşık 2 milyon 600 bini kullanıldı. İkinci parti olarak gelen 10 milyon doz aşının inceleme süresi bu hafta tamamlanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER