Sağlık Bakanı Koca: İlaçta zam oranı yüzde 26.4 olacak 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaç fiyatlarına yüzde 26.4 zam yapılacağını duyurdu. Yeni fiyatlar 19 Şubat'tan itibaren geçerli olacak.

Sağlık Bakanı Koca: İlaçta zam oranı yüzde 26.4 olacak 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaçta 19 Şubat 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak zam oranını yüzde 26.4 olarak belirlediklerini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sendika, dernek ve firma temsilcilerinden oluşan ilaç sektörü yetkilileriyle bakanlıkta bir araya geldi. Toplantıda bu yıl ilaca gelecek zam oranı görüşüldü. Görüşme sonrası Bakan Koca, her yıl Şubat ayının 15’ine kadar tebliğ gereği fiyat güncellemesi yapılması ve 5 gün içinde de bu tebliğin uygulanması gerektiğini söyledi.

Koca, “Sektörler özellikle geldiğimiz noktada biz bu yıl için uygulanmak üzere sabit bir oranda anlaşmış olduk. Bu oran bundan sonraki süreçte de özellikle Euro kuru yüzde 70 ile çarpılarak elde edilen bir oran oluyordu. Bundan sonraki süreçte bunu yüzde 60 olarak uygulayıp bu yılki zam oranını yüzde 26.4 olarak uygulanmasını hep birlikte karar vermiş olduk” dedi.

‘DENETİMLERDE CEZALAR KESTİK’

Hastaların son birkaç haftada yer yer ilaç sorunu yaşadığını bildiklerini kaydeden Bakan Koca, “Bu çerçevede de sahada 900 denetim elemanımız aktif, devrede oldu. İdari ceza olarak kestiğimiz epey kuruluş oldu. Denetimleri devam ettiriyor olacağız. Bundan sonraki süreçte üretici paydaşlarımızla görüşmelerimizde ilaç sıkıntısının yaşanacağını düşünmüyoruz” diye konuştu. (ANKARA/DHA)

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2019, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER