Sputnik V aşısı Türkiye'ye geldi

Rusya'nın Covid-19 aşısı Sputnik V'nin ilk sevkiyatını taşıyan uçak Türkiye'ye ulaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haziran sonuna kadar 30 milyon dozun teslim edileceğini açıklamıştı.

Sputnik V aşısı Türkiye'ye geldi

Türkiye'nin Sinovac ve Biontech'ten sonra kullanmaya karar verdiği üçüncü aşı olan Sputnik V'nin ilk grubu Türkiye'ye teslim edildi.

Haber Global'de yer alan haberde, Rus menşeli Sputnik V koronavirüs aşısının ilk sevkiyatını taşıyan uçağın Esenboğa Havalimanı'na indiği aktarıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen nisan ayında 6 ay içinde 50 milyon doz Sputnik V aşısının gelmesini beklediklerini söylemişti. Koca, haziran sonuna kadar 30 milyon dozun teslim edileceğini aktarmıştı.

Covid-19'a karşı Rusya tarafından geliştirilen Sputnik V aşısının Türkiye’de üretimi için de iki ülke arasında anlaşma imzalanmıştı. Sputnik V aşısının 5 Aralık 2020 ile 31 Mart 2021 tarihleri arasında Rusya'da her iki doz ile aşılanmış olanlar arasında yapılan araştırmadan elde edilen etkinlik oranının yüzde 97,6 olduğu açıklanmıştı. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER