Üç sağlık çalışanına sokakta saldırı

Korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında filyasyon ekibinde görevli iki hekim ile kurumun şoförü, saldırıya uğradı.

Üç sağlık çalışanına sokakta saldırı
Korona virüsü salgınınında en riskli meslek grubunda yer alan ve çok sayıda çalışma arkadaşlarını kaybeden sağlık çalışanlarına yönelik şiddet de bitmek bilmiyor. Trabzon’da bir doktorun hastanede darp edilmesinin ardından bugün de İstanbul’da 3 sağlıkçı saldırıya uğradı.


Toplumcu Diş Hekimleri’nin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde diş hekimi olarak çalışan ve Kovid-19 pandemisi nedeniyle Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde filyasyon ekibinde görevli  A.I. ve B.A. ile kurumun şoförü, filyasyon için evlere giderken sokakta saldırıya uğradı.

Saldırıyı kınayan Toplumcu Diş Hekimleri, sağlıkta şiddet yasasının formalite olarak kalmaması ve caydırıcı cezaların uygulanması çağrısı yaptı.

Trabzon’da, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde doktor Esra Ersöz Genç’e oksijen tüpüyle saldıran İ.A. da ikinci kez gözaltına alınmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Saldırgan hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘kasten yaralama, tehdit, hakaret ve mala zarar verme’ suçlarından soruşturma başlatıldı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2020, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER